Medmenneskelighet satt i system

Sentralen: Foredeling av oppdrag skjer hver dag i Frivillighetssentralen. Foto: Tone Berild Kristiansen

Frivillighetssentralen er en møteplass, en kontaktformidler og en servicesentral for alle, uansett alder. Alle som har en ledig stund på dagtid ønskes velkommen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2005 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: I Morells vei er det en på nitti som trenger hjelp til å rake en skråning. I Disenveien er et kjøkken med en liten jobb å gjøre, og i Ogmunds vei er det kvist som er klippet tidligere som skal kjøres bort. Trygve har allerede en avtale om å hente bankkort for å ta ut penger og stikke innom apoteket for en eldre mann som er blitt dårlig, og da blir Kåre med.

Det er morgenmøte i frivillighetssentralen på Grefsen og Kjelsås.

– På oppdrag for frivillighetssentralen er det greit å være to. Hvis oppdragene innbefatter penger, er det ryddig med to fra sentralen, også er det mye hyggeligere å jobbe sammen med noen, sier Kjersti Vasli, daglig leder som gløder for dette arbeidet. Over tre tusen oppdrag er fordelt hittil i år.

Med tid og overskudd

Stemningen er god på frivillighetssentralen, som ble startet av Jan Meiner og Alf Granø for vel 10 år siden, og som i dag jobber som frivillige.

Kjersti Vasli, utdannet mikrobiolog fra Irland, er leder på tredje året og er stolt over den store frivillighetsånden som råder i bydelen.

– Frivillighetssentralen er til for mennesker i alle aldre, og her vil du møte medmennesker med tid og overskudd. Unge som eldre som trives med å gi en håndstrekning til noen som har behov for det, forteller en ivrig leder.

Bestemmer selv

– Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å jobbe, og hva slags oppdrag du ønsker å ta. Har du spesielle kunnskaper eller ferdigheter du kan bidra med, er vi glade for å dele dette med deg.

Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner for å være frivillig medarbeider, og du kan få veiledning og tilbud om opplæring om du ønsker det, informerer Kjersti Vasli.

Interesserte kan ta kontakt på telefon 22154120, eller komme innom en tur.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse