ANNONSE
Annonse

Merk deg Guro og Gustav

Det er så mange unge musikktalenter i Nordre Aker at da den nyopprettede talentprisen skulle deles ut på Nordberg i helgen, klarte ikke juryen lande på bare én kandidat. Vinnerne ble derfor både fiolinist Gustav Rørmark (15) og jazzsanger Guro Eliassen Kverndokk (16).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2016 kl 12:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: – Vi hadde ni fantastiske kandidater, og alle ni ville vært verdige vinnere, sier juryleder Anne Kristin Fosli.

Hun gikk tidligere i år ut og ba om kandidater til den nyopprettede prisen.

Talentkonsert

Fosli er også primus motor for den årlige jule- og talentkonserten i Nordberg kirke, i regi av Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg.

Korsvoll skolekorps. (Se flere bilder i bildegalleriet øverst på siden) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2016-utgaven, første søndag i advent, bød på et bredt spekter av sjangere og et stort aldersspenn. Her spilte Korsvoll skolekorps, Nordberg strykeorkester, Nordbergkoret, familietrioen Karlsson Søderberg (med kombinasjonen fiolin, kontrabass og el-gitar), og solistene Johanne Onshus med sang, Malene Flataker på trompet og Amanda Håøy på fiolin.

De to sistnevnte unge musikerne har selv tidligere mottatt talentpisen, som i flere år ble delt ut av Nordberg Lions. I år er prisen relansert, og deles ut av musikk- og kulturutvalget. Potten på 20.000 premiekroner er det fortsatt Lions, men nå også Bydel Nordre Aker, som har bevilget.

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

Vinnerne

Fra scenen kunne Fosli rope frem årets vinnere – som ble to i tallet fordi juryen ikke kunne lande på bare én kandidat.

– Og når potten er på 20.000 kroner bestemte vi oss for å dele den mellom Gustav Rørmark og Guro Eliassen Kverndokk, sa Fosli.

Nordbergkoret. (Se flere bilder i bildegalleriet øverst på siden) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Juryens begrunnelse var som følger:

Vinnerne har tross sin unge alder allerede nådd et høyt teknisk og kunstnerisk nivå på sitt instrument. De har vist et sjeldent musikalsk talent og stor formidlingsevne, og juryen mener å se et stort utviklingspotensiale. Juryen gratulerer med prisen, som er ment å være en oppmuntring i det videre arbeidet, og et økonomisk tilskudd for å kunne realisere de musikalske planene de har lagt. Vi håper prisvinnerne vil glede nærmiljøet med sin musikk også i tiden som kommer.

Gir trygghet

Guro er 16 år og fra Nordberg. Hun går andre året på musikklinja på Edvard Munch vgs., synger jazz og spiller el-bass og piano.

– Veldig gøy, sier hun om anerkjennelsen hun fikk under talentkonserten søndag.

– Det gir en trygghet på det man driver med, og selvtillit til å satse videre.

SIn del av prisen, 10.000 kroner, vil hun bruke på å ta timer med profesjonell jazzmentor. Interessen for jazz fikk hun gjennom faren.

– Jeg prøvde å synge pop, men ble introdusert for jazz av pappa. Det er enn sjanger jeg virkelig føler at jeg mestrer, sier Guro. Etter videregående vil hun gå videre med jazzstudier i Paris eller New York.

– For det er jazzsanger jeg vil bli!

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

Døråpner

– Det betyr veldig mye å få en pris som dette. Det åpner nye muligheter, og er en fin ting å ha på CV-en, sier Gustav.

Han er 15 år og fra Ullevål. Gustav går på ungdomsskole med ekstra musikkundervisning på Majorstuen. Han har blant annet spilt på Barratt Due og vært med i talentprogrammet på Norges Musikkhøgskole.

15-åringen har tidligere vunnet regionale finaler for nordøst-Europa i musikkonkurransen Jugend Musiziert, fikk førstepris i landsfinalen (kammermusikk) i Ungdommens musikkmesterskap i 2015, og i mars vant han sin aldersklasse i solo-fiolin i Sparre Olsen-konkurransen.

Premiepengene skal han bruke på ny bue. Fremtidsplanene innebærer musikkstudier i München.

Både Gustav og Guro deltok i UKM i 2015. De gikk begge videre fra den lokale finalen. Guro deltok sammen med venninnen Maud Lippe, Gustav som en del av rockebandet Uhørt.

– Ja, jeg spiller også i rockeband, og spiller sjangere som punk og rock ved siden av klassisk. Jeg opplever at klassisk er fundamentet for alle andre sjangere, og ved å beherske klassisk kan jeg lettere spille annen musikk, forklarer Gustav.

LES OGSÅ: Sognepresten på Nordberg som selv valgte å gifte seg på et museum

Ønsker å se talentene på scenen

Begge vinnerne fikk vist seg frem på scenen, også musikalsk, under konserten. Arrangøren er inspirert av alle de unge musikktalentene de har fått kontakt med i forbindelse med prisutdelingen.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å høre mer fra disse musikerne i årene fremover, og fra alle dem som var nominert. Med talentkonserten ønsker vi å gi en scene til unge musikere i bydelen, og håper vi ser både disse og flere på senere konserter, sier Fosli.

Juryen har bestått av Kristin Karlsson, fiolinist i Kringkastingsorkesteret, Rune Martinsen, slagverker i Den Norske Opera og Ballett, og (undertegnede) redaktør Karl Andreas Kjelstrup i Nordre Aker Budstikke, under ledelse av Anne Kristin Fosli.

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse