Mobilt jubileum

Latteren satt løst rundt bordene.

Det manglet ikke på mat, sprudlende vin og godord da Marka mobile eldresenter feiret sin 25- årsdag i Maridalen Velhus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Elisabeth Vinding sammen med Ragnar Ellingsen og Vera Volla. Foto: Elisabeth Wang

Maridalen: De var der alle sammen. Leder for Marka mobile eldresenter Elisabeth Vinding, byråd Sylvi Listhaug, bydelsutvalgsleder Egil Ihlen, bydelsdirektør Mona Taasen, leder for eldrerådet og så videre. Og kanskje viktigst; et flertall av eldresenterets brukere, samtlige pyntet til fest.

- Ja dette er virkelig hyggelig. Også så godt som vi trives her da. Ja, på dette senteret merker man lite til det å bli gammel, humrer Margit Syversen, mens hun titter bort på sin venninne Frederika.

I gangen på skolen

Rekecoctail, elgstek og en smakfull dessert stod på menyen. Og de som ønsket litt i det høye glasset, ja de kunne mer enn gjerne forsyne seg med det. Leder av senteret Elisabeth Vinding benyttet anledningen til å si noen ord om det nokså utradisjonelle eldresenteret.

- Jeg har ikke vært her mer enn ti år, men det er blitt meg fortalt at da dette senteret startet i 1982, holdt de til i gangen på Maridalen skole og ved spesielle anledninger fikk de låne gymsalen. Det er rart å tenke seg, men de fikk det altså til å fungerer også den gangen, fortalte Vinding.

I 1994 ble velhuset tatt i bruk, da et mindre lokale enn det det mobile senteret disponerer i dag.

- Vi har heldigvis fått til en ordning med Maridalen barnehage slik at vi på onsdager flytter inn her og de flytter ut og blir naturbarnehage, sa hun.

Alt i ett

Marka mobile eldresenter er et byomfattende tiltak som er lokalisert tre ulike steder. To ganger i uken er de i Sørkedalen, en gang i Maridalen og annenhver torsdag er de i Solemskogen. En buss frakter brukerne, da flere er bosatt på steder som er vanskelig å nå med tradisjonell kollektivtrafikk. Og selv om de ikke er på et senter hele tiden, kan brukerne benytte seg av både frisør, fotpleie, ulike kurs og foredrag.

- Her på huset har vi jo to rom til disposisjon som fungerer som fotpleie og frisør. I Sørkedalen er der litt annerledes. Her fungerer herre og damegarderoben som frisør og fotpleie, men det går da så fint det også, smiler Vinding.

Også de to som har lagt ned aller flest timer med Marka mobile eldresenter, Vera Volla og Ragnar Ellingsen var til stede under feiringen. Og begge la vekt på den fantastiske innsatsen til samtlige frivillige ved senteret.

- Det er sånt et godt miljø her og det er hyggelig å være med. Selv synes jeg tiden har gått veldig fort selv om jeg faktisk har vært her helt siden starten. Men trives man ett sted, ja da blir man jo, sier Volla.

Ellingsen nikker samtykkende.

- Det er et godt miljø med mange ulike mennesker og det synes jeg er spennende. Man finner alltid noen man har noe til felles med og som det er hyggelig å dele litt erfaringer med, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse