Musikalsk gjensyn 34 år etter

Blokkfløytesolisten Ingrid Mork og notearkholderen Ingvill K. Meum mimret tilbake. Bak fra venstre: Erik Rønning, Helle Hundevadt, Nina Sæther og Hilde Bosch.

Siste skoledag på Sandaker ungdomsskole bestemte vennegjengen fra Kjelsås å gjenforenes som 50-åringer.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Det var sist fredag ved Grefsen stadion at enkelte så hverandre for første gang på 34 år. Nina Sæther og Helle Hundevadt var to av disse og som kunne konstatere at de var rektorkolleger.

Skuende over det gamle klubbhuset kom minnene fram hos rektor Sæther.

- Jeg gikk på veldig mange dansekurs i disse lokalene, og i dag vet jeg at jeg skulle hatt tilbake pengene, forteller hun.

Klimaforskjeller

Lunsj på Grefsenkollen Restaurant var noe av det som sto på programmet for den gjensynsglade gjengen, noe som fikk Hundevadt til å mimre over en barndom langt fra så moderne som dagens teknologisamfunn.

- Vi kjente ei jente på Trollvann som hadde svensk tv 1 og 2. Vi brukte å legge en diger Tandberg-opptaker i trillebåren og dro opp for å ta opp tv-serien "Alias Smith and Jones".

Ingvill K. Meum husker forskjellene mellom de som bodde på Grefsen og Kjelsås.

- Det var mye kaldere på Kjelsås enn på Grefsen, klimaforskjeller rett og slett.

Gamle kunstner

Med unntak av Kjelsås-beboeren Erik Rønning, har alle flyttet fra barndomsstedet. Sykepleierne Hilde Bosch og Ingrid Mork mener plassen har blitt veldig fortettet, og savner synet av "Englebråtenjordet", som var et skieldorado vinterstid. Og etter at Mork hadde tatt frem blokkfløyten og vist gamle kunstner med "Nisser og dverger", mente Sæther at Kjelsås ikke lenger var det arbeiderstrøket det engang var.

Tross forandringene, var det humørfylte minner som rådet blant 50-åringene. Som da de i kor sang Kjelsås skoles bautasang, eller da de minnet skoleprosjektet der man lagde sammenbrettete flagg på boks.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse