Musikk, boklansering og utvidet teatertilbud for barna

Ola G. Strømme og Pål H. Christiansen, forfatter av bøkene om Fisken Fjodor. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er klart for fjerde runde med teater i den nye «butikken» i Ullevaal Sentrum. Denne gangen en musikalsk godbit, lover Ola G. Strømme. I løpet av høsten blir det mer nytt i Kulturbutikken, blant annet for alle Nordre Akers barnehagebarn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2016 kl 17:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: I handlegata i Ullevaal Sentrum, kjøpesenteret på Ullevaal stadion, åpnet det et nytt og annerledes tilbud 1. oktober. Kulturbutikken serverer nemlig teater for de yngste fra en scene i et ombygd butikklokale.

Skaper magi

Det er Ola G. Strømmes Centertainment, som har spesialisert seg på «mobile» teateroppsetninger tilpasset kjøpesentere, skoler og andre arenaer der publikum er, som står bak nysatsingen.

Strømme har drevet Centertainment siden 2005, og har tusenvis av forestillinger bak seg.

– Vi skal skape magi. Dette er en liten arena med store opplevelser, sa han da Nordre Aker Budstikke besøkte butikken i høst. Les mer om det her!

Engasjerende formidling

Strømme synes starten har vært spennende, og håper enda flere skal finne veien til Kulturbutikkene på lørdager.

– Vi har plass til flere, sier han. Forestillingene spilles klokken 12, 13 og 14.

– Vi har fått til en arena som ikke krever allverdens teknikk. Det er formidlingen som står i sentrum og som engasjerer, sier Strømme, som beskriver møtet mellom skuespillerne og barna i salen for «rørende».

– Dette er en liten scene der man snakker med skuespilleren både før og etter forestilling. Publikum blir virkelig kjent med kunsten, og kunstneren, sier han.

Men også for de utøvende kunstnerne er Kulturbutikken, ifølge Strømme, en en etterlengtet og upretensiøs arena der de kan møte publikummet sitt, på en helt annen måte enn på et teater.

Trollmann på lørdag

Lørdag er det Trollmannen Pagan som står på programmet. Bak den karakteren finner vi fiolinist Ole Herman Huth.

Om forestillingen står det:

«Trollmannen Pagan er ikke som andre trollmenn...
Ikke bruker han tryllestav eller hokus pokus, og ikke tryller han ting eller tang. Trollmannen Pagan tryller nemlig med fiolinen sin!
For Trollmannen Pagan kan trylle med følelsene til menneskene.
Han kan trylle deg trist hvis du er blid, - og blid hvis du er trist!

En dag kom Trollmannen Pagan til en fryktelig kjedelig by hvor alle følelsene var borte. Ingen smilte, ingen var lei seg, ingen var sinna eller glad.
Men gjett hva som skjedde når Trollmannen Pagan kom til byen?»

Barnehageshow

Se bildet større

Ola G. Strømme er mannen bak Kulturbutikken på Ullevål. En helt ny scene i bydelen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kulturbutikken samarbeider med flere av de andre aktørene på kjøpesenteret, og man kan for eksempel kjøpe billett som inkluderer både teaterforestlling og pizza hos Egon.

Strømme har sendt ut invitasjoner til 85 Nordre Aker-barnehager, der de inviteres til å se helgens forestilling fredagen før, kombinert med et besøk på Egon.

Første barnehageforestilling er fredag 4. november. Da kommer fisken Fjodor tilbake, med oppsetningen «Fjodor flytter inn».

Dagen etter er det lansering av Pål H. Christiansens nye bok om Fjodor. Det skal feires med oppsetning og fest i Kulturbutikken, i samarbeid med Ark bokhandel og forlaget CappelenDamm.

– Så da må jeg nok kjøpe inn en rød løper, humrer Strømme.

Her kan du lese om besøket i Kulturbutikken i september: Dette er ikke en vanlig butikk!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse