Musikkentusiaster

Aisha Synnøve Demiri, Stina Selvaag og Pål Kvalnes. Trommis Marius Ladegård Meyer var ikke til stede.

Samtidig som Oasis spilte i Oslo Spektrum forrige uke, øvde The Other Sound med egne låter på Trikke hallen. Her får de profesjonell hjelp til å drive med musikk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2006 kl 11:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: The Other Sound er bare et av ca. tyve faste band som øver på Trikkehallen. Bandet består av Pål Kvalnes (gitar), Stina Selvaag (vokal), Aisha Synnøve Demiri (bass) og Marius Ladegård Meyer (trommer). De begynte å spille sammen i fjor høst, og allerede nå skriver de sangene de synger. Men på konserter kan det også være gøy å spille en coverlåt.

– Ved å ta noe som andre liker og gjøre det til vårt eget kan det få humøret opp hos publikum, mener Stina.

– Det er givende å skape egne ting, lage sin egen estetikk, men ved å spille andres låter lærer de hvordan en låt kan bygges opp, forteller instruktør Jørgen Malo. Han jobber på Trikkehallen fra mandag til torsdag på kveldstid. Malo skriver ikke tekstene for dem, men kommer gjerne med innspill.

– Stjele litt fra forskjellige helter og smelte det sammen til sin egen stil, er hans råd.

Malo hjelper til der det trengs, men først og fremst med samspillet.

- Særlig ferske band trenger hjelp, for eksempel med å finne ulike grep på gitaren eller gjennom den første kneika, forteller Malo.

Han synes det er fint at de som ikke driver med idrett også har et tilbud i bydelen, og ser en stor musikkinteresse her. Tilbudet er en del av bydelens satsning på ungdom, og interessen har økt veldig etter at lokalene stod ferdig for tre år siden. Med en liten avgift i semesteret har man tilgang til øvingsrom med utstyr og bandinstruktør.

– Det er for de som vil ha instruksjon, ikke bare øvingslokale, forteller han og benytter anledningen til å si at det fremdeles er ledig øvingslokale for de som skulle ønske det.

Det er stor spredning i hvor langt bandene har kommet, og han regner med at flesteparten har det som en hobby, andre vil kanskje gjøre mer ut av det ved å gå videre med musikk på gymnasiet. Han trekker frem bandet Lukestar som begynte å øve i bydelens lokaler, og som senere har gitt ut flere CD-er, og gjør konserter i Norden, Storbritannia, Tyskland og Spania. The Other Sound er usikker på sitt ambisjonsnivå.

– Jeg spiller i band fordi det er morsomt, for å få erfaring, sier Pål.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse