Nå er det jul på Korsvoll!

Hanne Jakobsen viser frem et halskjede fra hennes flotte kolleksjon med egenproduserte smykker.

Takket være helgens julemarked på Korsvollhuset er det godt mulig du finner lokallagde smykker, bilder, strikketøy og til og med fløyter under juletreet i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2008 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På julemarkedet var det et stort utvalg smykker i gnistrende farger.

Se bildet større

Tredreier Norvald Omberg sørger for tradisjonsrik bakgrunnsmusikk på julemarkedet på Korsvollhuset. Foto: Tarjei Kidd Olsen

KORSVOLL: Deilig bakst og varm drikke sørget for at kundene ikke gikk sultne mens de streifet rundt i hovedrommet på Korsvollhuset på jakt etter noe fint til årets gavemottakere – eller kanskje seg selv?

Toving, smykker, foto..

Her var det nemlig nok å velge mellom for alle de som fant veien hit på lørdag og søndag. Stikkord er toving, patchwork, nisser, kranser, smykker, malerier, kunstfoto og silketrykk. Eller hva med en elegant treskål eller fascinerende fløyte laget av Norvald Omberg, utøver av den tradisjonsrike kunsten tredreiing?

– Jeg er veldig positivt overrasket. Slike lokale tiltak må man virkelig støtte opp om, sier Una Kristoffersen fra Grefsen, som har slått følge med venninnen Karin Beldring.

– Jeg er vant til å gå på slike messer, men det er ekstra fint når det er et lokalt arrangement som dette her, istemmer Karin, som bor på Korsvoll og har tatt turen flere ganger før.

– Ber aldri om rabatt

De to har kjøpt seg brente mandler og julepynt av bivoks, og gjør seg klar til enda en kjøperunde etter kaffen. Det samme gjør Erle Tandberg, som er med på å arrangere markedet og har tatt seg en pause fra utdelingen av nettopp gratis kaffe.

Hun har kjøpt seg øredobber og en nisse, og lover at hun aldri ber om rabatter til tross for sin høye stilling.

– Jeg kan jo ikke det – noen av disse menneskene jobber for 10 kroner timen for å lage produkter til markedet vet du, påpeker Erle.

Hun kunne godt tenke seg at enda flere fant veien til Korsvollhuset.

– Det går sakte og jevnt, vil jeg si. Foreløpig har det vært litt stille, men det er flere enn i fjor!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse