ANNONSE
Annonse

Nå kan du nominere en lokal ildsjel til Frivillighetsprisen

Mange gir av sin fritid til leirer, festivaler og idrettsstevner som arrangeres i løpet av sommeren. Her på dugnad for DNT. Foto: Sindre Thoresen Lønnes /DNT

Frivilligheten tar ikke sommerferie. Frivillighet Norge vil gi en pris til en som gjør en ekstraordinær innsats.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Mens andre har fri, står noen på hodet i det som er høysesong for festivaler, leirer, spel og fritidsaktiviteter. Tusenvis av frivillige stiller opp i Oslo i sommerferien.

– Sommeren går ikke rundt uten frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen i en pressemelding.

– Bare tenk på alle som stiller opp på Norway cup og Oslo PRIDE, eller de som sikrer turister på Trolltunga, går solpatrulje med Kreftforeningen, eller vertene på DNT sine hytter. Folk som gir av sin fritid, er lokalsamfunnenes helter, fortsetter Johnsen.

Også bra for de frivillige

Å være frivillig på ulike aktiviteter er også givende for de som gjør en frivillig innsats, mener Johnsen i Frivillighet Norge.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir oss alle gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier han.

Vil sette pris på ekstraordinær innsats

Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte frem med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin innsats.

– Vi vil gi frivilligheten et ansikt. Mange nominerte er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Johnsen.

I 2015 vant Robert Asbjørn Vik Frivillighetsprisen, for sin kamp for hoofiles rettigheter. Han var blant annet med da Norges første regnbuemesse ble holdt i Sagene kirke i 1978.

Hvem får årets pris?

Frivillighetsprisen skal gå til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge og Norsk Tipping. Prisen deles i 2018 ut for 24. gang, og består av 50.000 kroner.

Kanskje kommer årets vinner fra vår bydel? Du kan nominere din favoritt på frivillighetensdag.no.

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Sammenslutningen har mer enn 300 medlemsorganisasjoner fra alle deler av frivillig sektor, som representerer mer enn 50.000 lokale lag og foreninger. Se oversikten over tidligere vinnere av Frivillighetsprisen her.

LES OGSÅ: Fine sommeropplevelser trenger ikke koste skjorta

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse