ANNONSE
Annonse

Ekstra utsatt for influensa

Nå kommer også «svineballetten»

NAAF holdt også et lite tilsvarende kurs i våres. Dette er fra avslutningsgangen i juni. Fra venstre Nora O. Wister, Live Vang Dahl, Tuva Amri, Tuva Lægreid, Sofie Minken, Stine Stavdal og Ingeborg Wik.

Barn med astma må også få drive med fysisk aktivitet i høst, selv om de er ekstra utsatt for svineinfluensa, mener Norges Astma- og Allergiforbund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2009 kl 13:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Derfor setter de i gang med ett tiukers «influensafritt» ballettkurs for astmatikere på Trikkehallen på Kjelsås.

- Dette er jo litt spesielle tider for barn med astma, og de som hører med til risikogruppene for svineinfluensa, er jo blant annet de med astma og lungesyke, sier Ane Heiberg, regionssekretær i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), til Nordreakerbudstikke.no.

- Særlig viktig

I dag ble det første dødsfallet i landet som følge av svineinfluensa bekreftet. En dansk lastebilsjåfør som døde i Norge, hadde influensa type A, ifølge den danske avisen Berlingske Tidende. Resultatet er også bekreftet av Folkehelseinstituttet.

Han var allerede død da han ankom Ullevål Universitetssykehus.

Siden influensavaksinen ennå ikke har kommet på markedet, blir barn med astma og lungesykdommer oppfordret til å være spesielt oppmerksomme, og til å holde seg unna store folkemengder.

Men NAAF mener også at det er særlig viktig at barn med astma er aktive.

- Det er viktig at disse barna også i høst driver med aktivitet. Vi ønsker derfor å gjennomføre disse kursene til tross for at barn med astma må ta det med ro, sier Heiberg.

Kan holde hender

Derfor gir de spesiell informasjon om smittefare på disse kursene, i tillegg til at det er ekstra fokus på håndvask, så barna fortsatt kan holde hender, både i par og formasjoner.

Kurset for de aller minste barna, mellom fire og fem år er allerede fullt, mens det er fem plasser igjen på kursene for barn mellom seks og ni år.

- Det har vært veldig god påmelding, sier Heiberg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse