Mikkel Messen på Sjømannsskolen: - Når sjelen din lengter hjem

 

Med Mikkel Gaup og Jon Schau i fri dressur, ble reisen i den samiske kulturen riktig så spennende og ikke minst alternativ.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Runebomma: Gaia Gaup prøver en av de mange trommene.

Se bildet større

Spennvidde: Ikoner og fjærpynt i skjønn forening under alternativ kulturutstilling.

Se bildet større

Farger: Mai Eckermann (til venstre) lager tekstiler og er inspirert av de tradisjonelle samiske fargene.

Se bildet større

Med en fantastisk utsikt fra Sjømannsskolen underholder Mikkel Gaup ungene som hadde lagt formiddagsturen hit. Selvsagt var det joik å få høre og selvsagt var det Sámiid Ædnan.

EKEBERGOverskriften er hentet fra katalogen til en av utstillerne på Mikkel Messen, og gir et godt bilde hvilke opplevelser du kunne ta med deg hjem fra Sjømannsskolen.

Til forveksling

Mikkel Gaup er ingen helgen, og hans messeinitiativ må ikke forveksles med mikkelsmesse og høsttakkefest.

- Jeg er stolt over å kunne presentere Mikkel Messen. En stor del av fokuset er rettet mot den samiske kulturen, men vi ønsker også å ha med en del av den alternative siden, sier Mikkel Gaup etter å ha joiket sammen med ungene på vollen foran den ærverdige bygningen.

- Det alternative og spirituelle er vanlig i den samiske kulturen og har vært med meg siden oppveksten. Bestefaren min var viden kjent som helbreder. og liknet nok litt på Snåsamannen; Som vi for øvrig prøvde å få hit, sier skuespilleren og initiativtakeren med et glimt i øyet.

Han mener samisk kultur er mangelvare i hovedstaden, og at det er utrolig hvor lite barn og ungdom, og ikke minst voksne, vet om samer.

Sjelen

Under rusleturen innomhus er det mystikk, magi lett krydret med fristelser for sjelen som møter en.

- Å komme på bølgelengde med din innerste sjel og din indre visdom, er en reise verdt, reklamerer Total Helse Norge med når de arrangerer reiser, til spirituelle mål verden rundt.

Under messen har de stand med utstilling og bilder fra reiser til energisteder. Og siden det nå er midt i høysesongen for de magiske kornsirklene, så vil det bli mulig å se alle årets kornsirkler fra England.

Innerst i sjelen

Nå var det ikke bare samisk kultur som ble presentert på Mikkel Messen.

Ute i korridorene påtreffes Norges kanskje mest kjente spåmann og astrolog.

- Jeg tror en skal se opp for hva som skjer i India og Kina, sier den alltid smilende Henning Hai Lee Yang på stående fot.

Inne i storsalen sitter en avslappet Jon Schau. Komikeren som akkurat hadde gjort seg ferdig med sitt foredrag om opplevelsene da han ble erklært død to ganger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse