Stort bokmarked: Nesten nye bøker, godt brukte bøker, gamle bøker og mange bokskatter

Lions Berg klare med nytt bokmarked, i Vestre Aker. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi har flere spennende førsteutgaver, frister Henning Stene i Lions. Til helgen inviteres det igjen til det store bokmarkedet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2017 kl 12:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG: I 1976 ble Bokmarkedet til Berg Lions Club arrangert for første gang. I år holdes bokmarkedet fra lørdag den 4. november til og med søndag den 12. november 2017.

Lions Berg har tradisjon for å holde bokmarkedet, i nabobydelen, på Vestre Aker Skole.

– Det er mange spesielle bøker i år. Gamle som nye. Godbiter, førsteutgaver, for boksamlere i alle kategorier. Når Bokmarkedet starter har klubben over 1.000 banankasser med bøker, tilsammen mer enn 40.000 bøker, fra pressemelding fra Lions.

Se bildet større

Egil Råstad i Lions Berg viser frem noen bokskatter - som også vil være på markedet som åpner til helgen. FOTO: LIONS BERG

Bokskatter

Henning Stene i Lions kan fortelle om noen skikkelige bokskatter.

– Spennende førsteutgaver til salgs i år, er blant annet Ibsen: Brand, Ibsen: En Folkefiende
Hamsun: Fra det moderne Amerikas aandsliv og Hamsun: Mysterier, ifølge Stene.

Markedet har nesten nye bøker, godt brukte bøker og gamle bøker for samlere. I tillegg selges det noter, tegneserier, plater, CD og musikkassetter. Etter èn uke skiftes de fleste av de usolgte bøkene ut. Fredag kveld, den 10. november bæres det inn flere bøker og settes i hyllene.

– Markedet har mange kunder som kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker. Medlemmene henter og mottar bøker hele året, videre fra pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lions Berg ga 100.000 til kjøp av narkotikahund

Bakkehaugen og bunkers

Bøker leveres hele året inn ved Bakkehaugen og Berg og Tåsen, hvor klubben disponerer en stor bunker som lager. Der blir bøkene sortert og lagret.

– Inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, øyeklinikker i
Uganda og Malavi, og en masse andre tiltak.

I tillegg til fra pressemeldingen står det at Vestre Aker Skole er en viktig samarbeidspartner for Berg Lions Club. Klubben låner gymsalen på skolen i nesten 14 dager. Lokalene er godt egnet for formålet. Lions støtter også skolens arbeid for elevene.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse