Donerer inntekter til vanskeligstilte: - Noen av maleriene er kanskje litt sterke

USMINKET: Svein Johan Reisang har skildret den harde hverdagen for mange ved Jernabanetorget. Foto: Adreas Lindbæk

Den unge sognkunstneren Svein Johan Reisang er aktuell med sine usensurerte malerier i Kunstpassasjen på Jernbanetorget. Her setter han fokus på de vanskeligstilte i området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2009 kl 14:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SOGN: Helt frem til 15.september kan du se de usensurerte maleriene til den unge kunstneren. Målet med denne utstillingen er at han ønsker å sette fokus på å hjelpe de som lever et hardt gateliv.

– I et år har jeg jobbet med dette prosjektet. Jeg har hentet inspirasjon fra hendelser som har foregått rundt området ved Jernbanetorget. I maleriene kan man se mennesker som er lavest på rangstigen i samfunnet, sier Svein Johan Reisang fra Sogn til Nordreakerbudstikke.no.

Donerer vekk penger

Den unge kunstneren ønsker å sette et litt annerledes fokus enn hva politikerne i media krangler om akkurat nå.

– Dette temaet fortjener all mulig oppmerksomhet. Jeg håper folk vil ta seg tid til å stoppe og ta en titt på bildene. Noen av maleriene er kanskje litt sterke, men jeg har prøvd å skildre dette så usminket som mulig, opplyser han.

I alt henger det sju malerier ved passasjen og målet er ikke å tjene penger på de maleriene han får solgt.

– Halvparten av summen skal doneres vekk til de som driver med arbeid som hjelper de jeg har portrettert i maleriene. Jeg vil også høre om kjøperne av maleriene har noen formeninger om noen som fortjener pengene, opplyser Svein Johan.

Belastet område

I bildene som henger i Kunstpassasjen ser man narkomane, prostituerte og sigøynere. De du går forbi langs gatene, sitter lavt og som mange overser.

– Et annet mål med denne utstillingen er å løfte de opp og gjøre de mer synlige, sier Svein Johan.

Og utstillingen kunne ikke hatt en bedre utstillingsvindu enn passasjen på Jernbanetorget. Over 30.000 mennesker bruker T-banestasjonen daglig og kunstneren håper at folk stopper opp og tar seg tid til å se på maleriene.

– Det er ingen hemmelighet at området rundt her er utsatt. Her er mange tunge brukere og jeg håper at folk kan stoppe opp og gjøre seg noen tanker når de går forbi utstillingen, avslutter Svein Johan Reisang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse