ANNONSE
Annonse

Nordre Aker-jenter er klare for jungelen

Stine Kragerud Johansen (f.v.) spiller Baloo, Tale Tøien Bagheera, mens Pernille Akselsen er promo- og administrasjonssjef på KG-teateret. De tre Nordre Aker-jentene inviterer Nordre Aker folket ned til Bislett når «Jungelboken» har premiere på tirsdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tirsdag entrer Tale Tøien fra Grefsen og Stine Kragerud Johansen fra Korsvoll scenen på KG-teatret som Jungebokens to hyggeligste karakterer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2015 kl 11:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT/NORDRE AKER: Og det er Pernille Akselsen fra Kjelsås som holder i trådene.

Tirsdag 24. februar er det premiere på årets teater på Kristelig Gymnasium. I sitt tolvte år setter KG-teateret opp «Jungelboken». Basert på Tor Åge Bringsværds versjon av Rudyard Kiplings kjente fortelling om Mowgli som vokser opp blant dyrene i jungelen.

– Vi har fått tillatelse av Bringsværd til å gjøre noen endringer i manuset. Blant annet har vi lagt til litt mer moderne musikk, sier Pernille Akselsen, som er administrasjons- og promoansvarlig. «Eye of the Tiger» har passende nok fått plass i det nye repertoaret.

18 skuespillere, fem dansere og åtte musikere får plass på scenen i KGs jungelbok.

Balloo og Baghera

Radarparet Baloo og Bagheera, den joviale bjørnen og den litt strenge panteren som blir den lille menneskevalpens verger, spilles av henholdsvis Stine Kragerud Johansen og Tale Tøien.

Å gå inn i rollene som dyr, og som attpåtil er gutter, er ingen stor utfordring for de to.

– Jeg elsker det! Bagheera er en selvsikker og sterk karakter, som det er veldig spennende å spille, sier Tale.

– Jeg har ikke tenkt så mye over at det egentlig er gutteroller. Det viktige er å fremme rollefigurene og deres karaktertrekk, sier Stine.

De to går begge andre året på videregående, og begynte på KG i høst, etter å ha gått på andre videregående skoler i førsteklasse.

– Vi kjente hverandre ikke før vi ble med i KG-teateret, men nå er vi veldig gode venner. Det hjelper når vi skal spille to roller som har så mye med hverandre å gjøre, sier Stine, som i sin rolle opplever å bli «herset» litt med av strenge Bagheera.

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

Drømmer om McCartney-skole

De har begge skuespillererfaring fra før. Stine har spilt amatørteater i Nittedal i sju år, og har hatt en rolle i Hakkebakkeskogen på Christiania Teater.

Tale kommer fra en skuespillerfamilie og har så godt som vokst opp i teateret. Selv har hun tidligere stått på scenen med oppsetningen «Hanggard» på Det Norske Teatret.

Begge jentene har drømt om skuespilleryrket, og har LIPA, Paul McCartney-skolen i Liverpool på ønskelista. Men om det er dit fremtiden tar dem, er de litt usikre på.

– Jeg har sett hvor vanskelig det er å leve av skuespilleryrket, så jeg har blitt litt betenkt, sier Tale.

LES OGSÅ: Fagerbergrevyen fikk 3'er og 6'er: Anmelderrabalder ga fulle hus på Blindern

Ingen vinterferie

Vinterferien er intensivuke for KG-teateret. I hele vinterferien har det yret av liv på skolen ved Bislett. Tekstene terpes på scenen, mens bandet øver, og det snekres rekvisitter og sys kostymer.

– Det er ikke en avslappende ferie, men det er en avkobling fra skolen, og det er veldig gøy! sier jentene.

Stemningen på skolen bare dager før premieren kan beskrives som «gira og spent» forteller de.

Inviterer Nordre Aker

– Teateret er en veldig samlende faktor på skolen, forteller Pernille, som var skuespiller i teaterets oppsetning «Øyeblikk» for to år siden, da hun gikk i førsteklasse.

– Man blir kjent på tvers av trinn og klasser. Sosialt er det et veldig viktig innslag på skolen.

Nå håper de tre Nordre Aker-jentene at det kommer mange publikummere fra egen bydel for å se på forestillingen, som spilles fra tirsdag til lørdag.

– Det er et humoristisk og lett tilgjengelig stykke, lover de.

LES OGSÅ: FaBelaktig, FagerBerg!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse