Ny utstilling på Teknisk Museum

- Norge en stående buffet for ID-tyver

- Norge en stående buffet for ID-tyver

Skremmende mange la igjen sensitive personopplysninger for å få tilgang på premien.

Teknisk Museums nye utstilling gir deg blant annet råd om hvordan du skal beskytte deg mot identitetstyveri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2008 kl 13:44

KJELSÅS: Utstillingen ID-tyveri åpner på Teknisk Museum fredag klokken 10, og viser hvordan identitetstyver stjeler dine personopplysninger og misbruker dem til å kjøpe varer, opprette forbrukslån og leie biler i ditt navn.

Teknisk Museum vil med utstillingen sette fokus på identitetstyveri for å øke bevisstheten om denne trusselen.

10 millioner rammet i USA

- Om utviklingen fortsetter, vil hver enkelt nordmann måtte regne med å bli utsatt for ID-tyveri flere ganger i løpet av livet, har Atle Årnes i Datatilsynet tidligere uttalt.

I USA blir 10 millioner rammet av ID-tyver hvert år. I Norge har vi ingen oversikt over hvor mange det dreier seg om. Leif T. Aanesen i Datatilsynet har sagt at “Norge har blitt en stående buffét for identitetstyver.”

Legger igjen fødselsnummer

For at folk skal forstå hvor lett det er å la seg lure, blir de besøkende ved Teknisk Museum satt på prøve i en fiktiv konkurranse der de tror de kan vinne en iPod.

- Det er skremmende mange som legger igjen både fødselsnummer og kontonummer for å få tilgang til ”premien”, opplyser Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef ved Teknisk Museum, til Nordreakerbudstikke.no.

De besøkende får også se et intervju der den tidligere idoldommeren Jan Fredrik Karlsen forteller hvordan han opplevde å bli utsatt for identitetstyveri.

Scanner fingervatrykk

For å forhindre identitetstyveri er det utviklet en ny internasjonal standard for pass i digitalt format. På Teknisk Museum kan du også scanne ditt eget fingeravtrykk og få en forsmak på digital passkontroll. Du får også muligheter for å forsøke deg som ID-tyv og snoke i vesker, lommebøker og post for å finne ut hvilke personopplysninger vi ofte har lett tilgjengelig for ID-tyver.

Utstillingen er utviklet i samarbeid med Datatilsynet, Teknologirådet, Kripos, NorSIS og Security Valley, og er en type "hot-spot" med varighet på bare noen måneder.

Annonse
Annonse
Se bildet større

På Teknisk Museum kan du også scanne ditt eget fingeravtrykk og få en forsmak på digital passkontroll.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!