ANNONSE
Annonse

Northug-artisten fra Grefsen kaster Janteloven i søpla

Jacob Gundersen fra Grefsen og manager Hamza Malik fra Bjerke. De to møtte hverandre på Foss vgs, hvor de begge er elever. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Jacob Øyre Gundersen (17) fra Grefsen, aka EDM-artisten Jack Taylor, gjør som Petter Northug og kaster Janteloven i søpla: Han sikter mot en internasjonal karriere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2015 kl 17:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Jacob Øyre Gundersen har markert seg i riksmediene denne uka, som artisten med Petter Northugs VM-låt, lagd på bestilling.

En låt som Northug torsdag ble tvunget til å fjerne fra sine egne nettsider og mediekanaler fordi videoen brøt med Skiforbundets retningslinjer for utøveres promotering av private sponsorer.

I kjelleren i barndomshjemmet på Grefsen, som er innredet som et musikkstudio, sitter Jacob, sammen med manager og kompis fra Foss vgs., Hamza Malik.

Midt i stormens øye. Slik kan det nesten føles. Når Nordre Aker Budstikke kommer på besøk, pryder Petter Northugs ansikt Dagbladet.nos forside. Saken er Jack Taylors hyllest-låt ”Rise Again”.


– Det er ikke negativt i alle fall, sier Jacob.

100.000 videovisninger

Legger man sammen videovisningene fra Youtube, TV2s nettsider og Dagbladet-TV, har ”Rise Again” trolig hatt 100.000 visninger denne uka.

(Se videoen til høyre på siden. Øverst i artikkelen hvis du leser på mobil)

Jacob smiler.

Han har skrevet låter siden han var sju år. I 2010 ble bandet han var låtskriver og vokalist i, Basic Warning, plukket ut som finalist i MGPjr. Sammen med kameratene fra Disen skole, Peder Opland, Sondre Semmingsen og Bendik Erlandsen, ga de ut musikk og spilte pop-rock, inspirert av Green Day, i til sammen fem år.

LES OGSÅ: Basic Warning lagde VM-låt og «Trøndersk dynamitt» – Basic Warning lager Northug-hyllest

– Så langt er det nok det største jeg har vært med på, musikkmessig. Både å få opptre i Spektrum, men også hele bandtiden. Kameratskapet mellom oss fire i bandet.

– Men, legger han til:

– Det som skjer nå er også veldig spennende.

Mo på vokal

I fjor lanserte Jacob seg selv som EDM-artisten Jack Taylor. Elektronikasjangeren som dominerer hitlistene om dagen, med artister som David Guetta, Calvin Harris, Hardwell, Avicii, og norske Kygo. De er produsentene og DJ’ene som har blitt stjerner.

Selv spiller Jacob en rekke instrumenter. Han «synger litt», og skriver og produserer sin egen musikk. En hit kan bli til i kjellerstudioet, fra idé til ferdig produkt. Men Jacob vil gjerne ha med kjente stemmer på låtene sine. I fjor slapp han debutsingelen «City of Lights», med Thom Hell på vokal.

På «Rise Again», Nortghugs VM-låt, er det Mohamed «Mo» Abdi Farah, kjent fra X-factor, MGP og Stjernekamp, som synger.

– Samarbeidet kom til helt tilfeldig. Vi møtte Mo på kafé på Grünerløkka og kom i prat med ham. Da vi sendte over en førsteversjon av låta, likte han den umiddelbart, sier manager Hamza.

«Rise Again» handler om å reise seg, og komme tilbake etter en tung tid. Etter et mildt sagt sportslig og privat turbulent år for Petter Northug i 2014, er bakgrunnen for tittelen rimelig selvforklarende.

– Men også Mo har vært gjennom mye selv, og kjente seg igjen i teksten, sier Jacob.

Kurt Nilsen og Maria Mena

Han har minst ti låter han jobber med og som forhåpentligvis vil slippes i tiden fremover. Kanskje blir det en EP etter hvert. Og han er klar på hvilke artister han gjerne kunne tenkt seg å samarbeide med.

­– Kurt Nilsen, han har en veldig kul stemme. Og Alejandro Fuentes og Martin Halla, alle veldig dyktige artister. Og Maria Mena. Hun har jeg veldig stor respekt for, sier Jacob.

Han drømmer også om stemmene til et par svenske damer: Robyn og Zara Larsson.

– Men det ligger nok litt lenger fram, sier Jacob.

For norsk musikkbransje er ikke større enn at de fleste kan nås med en e-post eller telefon.

Internasjonal karriere

– Hva er målsetningene dine?

Jacob nøler ikke på svaret.

– Jeg skal bli en stor internasjonal artist som jobber med andre artister og vokalister, og spilles på radio verden over. Det er ingen alternativer. Når noen spør meg «hva hvis du mislykkes?», svarer jeg: «Mislykkes? Hva er det?» Det er ikke et alternativ å mislykkes, sier Jacob.

– Det er ambisiøst..

– Ja, og jeg vet at det ikke kommer gratis. Men hvis man ikke våger å drømme så vil man heller ikke oppnå noe. Det er kanskje ikke en veldig norsk mentalitet, men Janteloven kan du ta og kaste i søpla.

– Det minner om innstilling til Petter Northug.

– Hehe, ja, det gjør kanskje det, sier Jacob.

Se også Jack Taylors Facebook-side!

LES OGSÅ: Sondre (17) fra Grefsen fikk studioinnspilling i julegave, nå tar låta av på nettet

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse