Ny utstilling på Fotballmuseet

Bildet er fra åpning av utstillingen. foto: yngve haavik

Utstillingen «Drømmen om Premier league» er nå å finne på Fotballmuseet på Ullevaal stadion.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2008 kl 12:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bildet er fra åpning av utstillingen. foto: Yngve Haavik

ULLEVÅL: Utgangspunktet for utstillingen er norske spillere og supporteres spesielle forhold til engelsk fotball.

Spilletrøyer og fotballsko

Det har vært totalt 89 norske spillere som har spilt i det engelske ligasystemet (de 4 øverste divisjonene). I utstillingen kan man lese historien til samtlige norske spillere, enten de kun har vært på en kort utlånsperiode i en engelsk 2. divisjonsklubb eller de har vært stjerner i en Premier leagueklubb.

Flere norske spillere har bidratt med gjenstander til utstillingen. Her kan blant annet nevnes spillertrøyer, fotballsko og medaljer fra norske Englandsproffer.

De besøkende blir ønsket velkommen til utstillingen av Ole Gunnar Solskjær i en spesialprodusert film. Solskjær henvender seg til de besøkende og forteller litt om drømmen hans som gikk i oppfyllelse.

– Spesiell fascinasjon

I drømmerommet kan man lene seg tilbake og nyte høydepunkter fra norske spilleres karriere i England. I tillegg til Solskjær kan man oppleve de store øyeblikkene til spillere som bl.a: John Arne Riise, Tore André Flo, Morten Gamst Pedersen, Thomas Myhre og John Carew.

– Nordmenns fascinasjon for engelsk fotball er svært spesiell og vi har også belyst denne supporterkulturen i utstillingen. Supporterne er organisert i forskjellige supporterklubber og titusenvis av nordmenn valfarter hvert år til de britiske øyer for å følge sitt favorittlag, sier daglig leder for Fotballmuseet, Tommy Christensen og legger til;

– Vi håper at utstillingen vil inspirere barn og unge til å forfølge drømmen sin. Tidligere og nåværende norske spillere har bevist at de er gode nok til å hevde seg i verdens mest berømte fotballiga.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse