ANNONSE
Annonse

Nydalenrevyen 2017: Stort smilefjes til det rare kjøpesenteret

Allerede fra start viser gjengen i «Fislebu Kjøpesenter» en helt vanvittig energi. Hva har de i vannet i Nydalsveien?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING: TERNINGKAST 6

NYDALEN: Revyen med årets rareste navn starter med en dramatisk filmsekvens. Camillas (Gabriella Borg) far får et illebefinnende hjemme i kjelleren, men rekker akkurat å overlevere livsverket sitt, butikken «Goggens Tobakk», til datteren.

Han rekker også nesten å avsløre den mørke hemmeligheten han har båret på i årevis, og som kan sikre butikken tittelen Årets butikk på Fislebu Kjøpesenter. Men bare nesten. Goggen vandrer heden før han kommer så langt.

Nå starter Camillas vei mot å oppfylle farens ønske om endelig å vinne den gjeve kjøpesentertittelen, og jakten på hemmeligheten hans.

SE VIDEO FRA FORESTILLINGEN:

Video fra premieren på Nydalenrevyen 2017. Video: Magne Mellem Enoksen.

Vender tilbake til Nydalen

Rollen som Goggen i filmen er et artig gjensyn med morofjeset Uros Jeremic, som imponerte stort som skuespiller i Nydalenrevyen 2016.

Uros er ikke den eneste eks-Nydalen-eleven som har hatt en finger med i årets revy. Den ene av to instruktører er nemlig Kasper Becker-Andersen, som markerte seg på revyscenen i Nydalen tre år på rad, før han gikk ut av skolen i 2015. I 2017 er han tilbake med folkehøyskolemakker William Greni Arnø, og oppfyller (etter det vi har hørt) en stor drøm om å sette opp Nydalenrevyen selv.

Det gjør han med glans, i kompaniskapet med Arnø, og høster jubel og stående applaus. Og toppkarakter.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL NYDALENREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

LES OGSÅ: Nydalenrevyen er mer populær enn noen gang!

Kjøpesenteret

«Fislebu Kjøpesenter» minner oss umiddelbart om 2015-revyen «All Inclusive». Der fulgte vi en drapssak på det lurvete Hotell Nydalen, ispedd løsrevne sketsjer her og der.

I oppbygning er «Fislebu Kjøpesenter» ganske lik. Men der «All Inclusive» brukte i overkant lang tid på å etablere rollegalleriet, er dette fort gjort på kjøpesenteret.

Simon Lindbäck, Anna Victoria Stern og Jørgen Lervik Dahlstrøm.

Vi blir raskt kjent med Camillas kompanjong hos Goggen Tobakk, den dialektforvirrede Edna (Anna Victoria Stern) som er over ørende forelsket i den kjekke Secuitas-vekteren (Simon Lindbäck).

Kjøpesenterdirektøren (Tiago Gjesdal,), som er altfor opptatt av sparkesykkelen sin, samt den onde og farlige (skal det vise seg) Nille-sjefen (Jørgen Lervik Dahlstrøm) og hans nikkedukkekollega (Iben Spillum Aam).

I tillegg kommer undercover-agenten (Mina Markhus), som skal hjelpe Nille å sikre tittelen «Årets butikk» for 10. år på rad.

SE BILDESERIE FRA PREMIEREN ØVERST PÅ SIDEN!

Fungerende, men ikke nødvendig, ramme

Jakten på den mørke hemmeligheten er et vellykket spenningsmoment som skaper nysgjerrighet helt fra start. Kjøpesenterkåringen som en rød tråd gjennom revyen fungerer fordi den er enkel i sin form. Å sjonglere en mer avansert gjennomgangshistorie med helt løsrevne innslag kan fort bli rotete og uoversiktlig. Nydalenrevyen unngår heldigvis det i år.

Kjøpesentersekvensene inneholder mange morsomheter og finurlige elementer det hadde vært moro å se foredlet i helt egne sketsjer. Kanskje hadde det fungert vel så godt?

LES OGSÅ: Slik har de skapt et unikt skolemiljø på Nydalen: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

Morsomme innslag

Aller morsomst er Nydalenrevyen nemlig når den gir slipp på gjennomgangshistorien, og serverer de enkeltstående sketsjene.

Disse fremstår som en ubrutt rekke perler på en snor, og vi nevner i fleng:

Simon Lindbäck som nissen fra helvete. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

«Postmannen», der Simon er fantastisk som regelrytter og julenisse-postmann som ødelegger julekvelden for en uheldig familie.

«VM i dating» fra Rjukan, med Jørgen og Simon som tar NRKs sportskommentatorer på kornet i en helt ny gren.

Musikalnummeret «Jørgen var en tur på byen» som leverer på humor, sang og koreografi.

«Wangrevyen» som harselerer med byens revyskoler, og revyer som har sketsjer som harselerer med revyskoler.

«Sinte jenteband» om et sinna gutteband som er sure på oppmerksomheten jenteband får…

Anna Victoria Stern i den nedstrippede, men morsomme, «Emoji».

Et høydepunkt for undertegnede er «Emoji», med Anna Victoria Stern som glitrer i rollen som lett aggressiv anmelder av den nylig utvidede emojikatalogen:

Endelig har de lenge etterlengtede emojiene for kvinnelige detektiver, kvinnelige kontorrotter, kvinnelige nettroll og kvinnelige lærere i svartekunst på Galtvort skole for magi kommet. Og det er bare starten. Sketsjen må bare ses. Kanskje er dette, i all sin enkelhet, årets revynummer?

LES OGSÅ: Følger du Helsesista? Interessen for SoMe-helsesøsteren i Nordre Aker har tatt av!

Et stjernelag på scenen

Selv med Nydalenrevyens gjennomførte, morsomme og tidvis originale tekster, er det måten de presenteres av skuespillerne på scenen, som virkelig løfter helhetsinntrykket. De er kveldens stjerner.

Morofjes: Gabriella Borg, Jørgen Lindbäck, Iben Spillum Aam, Tiego Gjesdal, Anna Victoria Stern og Mina Markhus. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Samtlige sju har en tilstedeværelse, mimikk og timing som virkelig er imponerende. Og allerede fra start demonstrerer de en helt vanvittig energi.

Hva de har i vannet i Nydalsveien vet ikke vi, men det inneholder tydeligvis de riktige vitaminene. Heldigvis er artikulasjonen god når replikker innimellom leveres i rekordfart.

Å få jobbe med et ensemble som dette må være enhver revyinstruktørs drøm. Ekstra imponerende er det at de alle er debutanter (bortsett fra Mina Markhus som spilte i 2015). At de sju har øvd godt sammen og kjenner hverandre er lett å se på scenen. De er ekstremt samkjørte i fellesnumrene.

Scenen er liten, men her kommer både skuespillerne og bandet til sin rett. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Vi må også nevne bandet, som tradisjon tro er plassert øverst i stillaset over scenen. De seks gutta, under kyndig ledelse av kapellmester Mari Regine Årsland Anderssen, spiller med bra trøkk, og pakker forestillingen inn i et perfekt lydbilde. Både i sceneskiftene og i sangnumrene. Sangmessig har skuespillerne litt å gå på, bortsett fra Mina Markhus, som har en sangstemme som alene står til terningkast seks.

Bare for moroskyld

Nydalenrevyen 2017 rekker å være svært tidsaktuell, ved at den har tatt med seg Oscar-flausen fra tidligere i uka som et viktig element. Likevel er den så godt som blottet for samfunnssatire og politisk kommentar (sånn bortsett fra nevnte «Wangrevyen», og at Anna i «Emoji»-sketsjen har funnet emojien som illustrer hjertet til Torbjørn Røe Isaksen…)

Men nettopp at den stort sett bare prøver å være morsom for moroskyld, er en vinneroppskrift for Nydalenrevyen når den har med så dyktige skuespillere å gjøre.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL NYDALENREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

LES TIDLIGERE NYDALEN-ANMELDELSER:
2015: Kostbare hotellstjerner i Nydalen (TERNINGKAST 5)
2016: Har lagt igjen bagasjen, denne gangen for godt (TERNINGKAST 5)

ANMELDELSER AV ANDRE SKOLEREVYER I 2017:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse