Nye collager i Galleri Ramfjord

 

Heidi Helland-Hansen stiller med nye collager i Galleri Ramfjord avdeling III. Utstillingen åpner lørdag 11. oktober kl 12-15 og varer til 02. november i Schwensensgt. 1 på St.Hanshaugen i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2008 kl 17:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Heidi fotograferer ustoppelig motiver som på en eller annen måte fascinerer henne. Fotografiene brukes til inspirasjon og er bakgrunn for bildene.

Ofte er arbeidene fulle av strukturer som gjenspeiles av hennes egen bakgrunn og opplevelser, samtidig legger arbeidene til rette for betrakterens egne refleksjoner og historier.

Denne gangen har Heidi Helland-Hansen hentet inspirasjon hovedsaklig fra Berlin, men også fra Brighton, Edinburgh og Oslo.

Collage

Når Heidi Helland arbeider opplever hun alltid en ny verden.

- Ved å se det ytre i sammenheng med det indre gjennom et vindu, oppstår det en ny verden som til tider kan være surrealistisk ved at ting legger seg oppå hverandre og speilvendes. Når jeg maler komponerer jeg historier ved å legge foto og ulike materialer lag på lag oppå hverandre. I en periode av prosessen mister jeg kontrollen. Siden går jeg tilbake inn i bildet og bygger opp en komposisjon rundt historiene - som hverdagsscener fra ulike byer hvor det abstrakte møter det realistiske, forteller Heidi Helland-Hansen.

Bildene er bygget opp lag på lag av forskjellig typer papir, fotografier, plastikk og andre lignede materialer. Dette, kombinert med ulike typer maling som gir forskjellige konsistenser, skaper dybde og spenning i bildene.

De blir pusset ned med sandpapir og malt på nytt, helt til ønsket komposisjon og struktur trer frem. Noen elementer skinner igjennom, mens andre er gjemt bak nye lag av materialer.

Sjette separatutstilling i Galleri RamfjordHeidi Helland-Hansen er utdannet tekstildesigner fra Parsons School of Design i New York og Konstfacket i Stockholm. Heidi har vært fast representert i Galleri Ramfjord siden 2000 og dette er hennes sjette separatutstilling i galleriet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse