Nye koster på Grefsens tak

Vennegjengen fra Grefsen har utsikt til paradiset fra uteplassen til Grefsenkollen restaurant. Fremst fra høyre rekke: Tomas Høimyr, Kristine Lange Høimyr, Synne Bekken Hellum og Jannicke Bekken Hellum. Fra venstre rekke: Theodor Freidher Hamm, Vibekke Freidher og Per Anders Hamm. Foto: Anders Jørstad

Når er det igjen mulig å nyte et bedre måltid 367 meter over Oslofjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSENKOLLEN: På den solrike åpningsdagen sist søndag var det den rene folkevandringen på vei opp til den ærverdige markastua på toppen av Grefsenkollen. Større tilgjengelighet for alle er en viktig del av det nye restaurantkonseptet.

Fantastisk utsikt

Etter én måned med intens planlegging og oppussingsarbeid kunne Jon Kloster stolt ønske gjestene velkommen. Den daglige lederen ved restauranten mener plassen er unik.

– Plassen har en helt fantastisk utsikt. I går kveld var det konsert fra scenen som står nedenfor den store balkongen. Her kunne man nyte vakker musikk mens midnattsolen over Holmenkollen og gjenskinnet som gjorde Oslofjorden rosa, var bakgrunnen. Så dette er kanskje Norges vakreste plass å holde konserter på, mener Kloster.

Spennende konsept

Fra sitt kjøkkenvindu nede på Grefsen kunne Kristine Lange Høimyr se scenelysene under lørdagens konsert. Søndag var hun sammen med ektemannen Tomas og en vennegjeng på plass oppe på restauranten og nøt hamburger og brus fra sin vakre utsiktspost.

– Det er veldig vakkert her oppe, og vi har ventet en god stund på at restauranten skulle åpne igjen. Både jeg og venninnen min har et spesielt forhold til dette stedet, for vi har begge feiret bryllupene våre her, forteller hun.

Jannicke Bekken Hellum heter venninna som har også har hatt bryllupsfeiring på Grefsenkollen. Jannicke mener restauranten er et flott sted, sommer som vinter.

– Når vi går med barna på søndagstur, har vi alltid pleid å sette oss ned på denne plassen og slappe av og bare nyte utsikten. At det også arrangeres konserter her oppe på kveldstid høres også spennende ut. Å ta en halvliter her oppe vil sikkert bli et populært alternativ til den lokale kroa, tror hun.

Mer tilgjengelig

Kloster lover mer på underholdningsfronten i tiden som kommer.

– Det er ikke bare på søndagene det skjer noe her. Normalt vil restauranten være åpen for alle hver dag. Vi har også tenkt å sette opp forskjellige temadager, med konserter, foredrag og liknende. Og da vi holdt på å pusse opp her i sommer, kom to menn godt oppi 80-årene bort til meg og etterlyste dansekvelder, slik det var på 30-tallet, forteller Kloster.

Både det enkle og det eksklusive vil være en del av Klosters nye konsept i matveien.

– Her vil det fortsatt være mulig å få kjøpt kaffe og vafler som mange turgåere ønsker. Men vi vil også tilby eksklusive femretters matretter for de mer kresne ganene. Profesjonelle fra gourmetbransjen og kokkelandslaget har vært med i planleggingen, forteller Kloster.

Dette er kanskje Norges vakreste plass å holde konserter på

Jon Kloster

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse