Olabilrace fikk politibesøk

Brage fra «Il tempo Gigante» og rallykonge Pål Anders Ullevålseter.

To politipatruljer, Rally-kongen Pål Anders Ullevålseter og et tusentall publikummere overvar fartsglade smårollinger under Nordberg Grand Prix søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2009 kl 16:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Speaker Olav Viksmo Slettan i samtale med politiet.

Se bildet større

Maria og Øyvind Tveiter.

Se bildet større

Oppmøtet i Langmyrgrenda var som vanlig stort - her er «Il Tempo Gigante» på vei nedover. Alle Foto: Anders Jørstad

NORDBERG: Til det niende mesterskapet i rekken kunne NRK-programlederen og Kjelsås-patrioten, Olav Viksmo Slettan, via speakeren fortelle at 93 biler med til sammen 176 utøvere valgte å stille til dyst. Og til «verdens største olabilrace», fantes også olabiler i verdensklassen.

Tempo giganteUtover det at doningen hadde 8 sylindere og justerbar spoiler, valgte åtteåringen Brage Kristoffer Opseth «and his crew» i «Il tempo gigante» å ikke gå nærmere inn på prisen for nyervervelsen. Det å slå sine konkurrenter virket å være det Brage hadde i tankene før fartsprøvene tok til. Og som en av de heldige fikk Brage også møte Rally-Dakar-kongen Ullevålseter for å ta hans motorsykkel i nærmere øyesyn.

Solberg-juniorer

I sine mikroskopiske og nærmest blåkopier av to bobler, satt brødrene Håvard (6) og Henrik Johannesen (9) bak hvert sitt ratt, og som med oransje «Expert»-gensere fremsto som juniorutgaven av Rally-brødrene Solberg.

Søskenparet Maria (7) og Øyvind Tveiter kjørte en mer flowerpower-stil med gress på taket og gulrøtter på dørene. Venninnene i bilen «Princess» valgte en mer glamorøs linje der de satt som prinsesser i baksetet med draperi over hodet.

Man skal ikke se bort ifra at prinsessene kjører samme stil neste år, ettersom arrangørene jobber hardt for å få selveste Hans Majestet Kong Harald til det 10. Nordberg Grand Prix.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse