Om avmakt og kompleksitet

På utstilling: Verker av Heidi Øiseth.

Skøyen-kunstner Ragnhild Kielland og Maridalen-kunstner Heidi Øiseth stiller ut sammen på Lysaker brygge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2008 kl 08:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

På utstilling: Verker av Ragnhild Kielland.

LYSAKER BRYGGE: – Jeg jobber med eksistensielle tanker og følelser. Avmakt er en av grunnfølelsene i arbeidene mine, sier Heidi Øiseth.

– Avmakt har så mange konsekvenser for livsutfoldelse og er en følelse vi opplever i mange situasjoner i livet. Vi kan føle avmakt som barn og voksne. Avmaktsfølelsen kan føre tilensomhet, handlingslammelse og depresjoner, mener hun.

Gjenbruk

– Hvordan kan man se det i dine verker?

– Jeg jobber med mange forskjellige materialer i maleriene. Denne serien av bilder er collager, der det er brukt fotografier, klær og stoffer, alt er gjenbruksmateriale. Jeg bruker også gamle brukte laken og papp som underlag til bildene. Alle stoffene og klærne er personlige og bærer minner, slitasje og forgjengelighet, sier Øiseth.

Kiellands malerier

Ragnhild Kielland har en spesiell kunstutdannelse med bakgrunn som lærling hos både billedhuggere og billedkunstnere fra hun var 18 år gammel, i Buenos Aires, Sverige og Norge. Etter endt kunstfag skole i 2006 har maleriet vært hovedutrykket hennes. De siste årene har Kielland vært aktiv med utstillinger og hatt noen oppdrag innen landart, skulptur og isskulptur.

Det gjennomgående temaet gjenspeiler mitt tidligere yrke som psykoterapeut, og den stadige søken etter menneskets opprinnelige sannhet, sier hun.

– Stoffligheten og billedstrukturen kan ofte gjenspeile sammenligningen jeg ser i naturen, og i overført begrep til menneskenaturens store mangfold, retninger og kompleksitet, sier Ragnhild Kielland, som altså stiller ut sammen Heidi Øiseth i Galleri Ellen Kvam, Lysaker brygge 27.

Utstillingen åpner i morgen, torsdag 17. april, med vernissage kl 19, og varer til 4. mai.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse