ANNONSE
Annonse

OverOslo 2015:

OnklP avslutter på Grefsenkollen

OnklP & De Fjerne Slektningene avslutter årets OverOslo-festival. Foto: UNIVERSAL/PROMO

Han har vunnet folket gjennom «Hver gang vi møtes» på TV2 denne vinteren. Nå bekreftes OnklP & De Fjerne Slektingene til OverOslos siste dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2015 kl 14:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: Pål «OnklP» Tøien har hatt en lang karriere med rap-gruppen Dirty Oppland og duoen Jaa9 & OnklP.

I 2014 startet han OnklP & De Fjerne Slektningen, sammen med Åsmund Lande, Johan Larsson, Knut-Oscar Nymo, Simen Stensland og Tommy Manboy. Et samarbeid som blant annet resulterte i Spellemann-nominasjon og prisen «Årets låt» under P3 Gull for «Styggen på Ryggen».

De vant også «Årets liveartist» under den samme utdelingen.

Det er dette kritikerroste samarbeidet som inntar Grefsenkollen til sommeren.

Stjernespekket lørdag

OnklP er foreløpig fjerde artist ut lørdag 20. juni, som er OverOslos siste dag.

De avslutter dermed ikke bare kvelden, men også hele festivalen. Andre bekreftede artister på lørdag er Timbuktu og DAMN!, Katzenjammer og Valkyrien Allstars.

Det kommer ytterligere tre artister, så dette blir en topptung avslutningsdag, opplyser Lars Petter Fosdahl, som er daglig leder for festivalen.

– Lørdag har tradisjonelt vært en herlig musikkfest – med litt ekstra trykk på siste stavelse. Vi starter tidlig, vi slutter sent. Og mellom der feirer vi sommeren! Og lite slår dette slektstreffet på scenen, sier Fosdahl.

LES OGSÅ: Grefsen-bandet DUGG med ny låt

Glad for bookingen

Bandet er ettertraktet til festivaler og spillejobber landet rundt. OnklPs opptreden i feelgood-programmet «Hver gang vi møtes» på TV2 denne vinteren, har dessuten banet vei for den rutinerte artisten inn til det bredere lag av befolkningen.

– OnklP er naturligvis en svært ettertraktet herre nå, også uten De Fjerne Slektningene. Det blir ikke mange konserter med de fremover, så vi er svært fornøyde med at de har ryddet plass i turneplanen til en festivaljobb på hjemmebane, sier Fosdahl, og legger til:

– OnklP & Slekta har på bare to år utrettet mer enn mange band på et langt musikkliv: De er trolig landets beste liveband, med både årets album og årets låt i 2014.

LES OGSÅ: Her er Grefsen-artisten Jack Taylor som har laget låt til VM-kongen Petter Northug

Festivalen blir utsolgt

Interessen for festivalen er stor, og mange av billettene er allerede revet vekk.

– Vi er svært fornøyde! Torsdagen ble jo utsolgt allerede før nyttårsaften og samlet sett har det aldri sett bedre ut. Vi kan fastslå at OverOslo blir utsolgt igjen, for femte gang på fem år. Det gjør oss stolte, men også veldig ydmyke. Det er bare halve jobben som er gjort med bookingene, festivalopplevelsen inneholder alt som skjer når portene åpner 17. juni, sier Fosdahl.

Andre allerede bekreftede artister til OverOslo er First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Jonas Alaska og Aurora Akselsen på onsdag. Kim Larsen & Kjukken, Bo Kaspers Orkester og 10CC på torsdag. Briskeby, Morten Abel, CC Cowboys, Violet Road og Mannskoret på fredag.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse