Ønsker flere miljøgutter

Natur og Ungdom er på plass for å lære bort hvordan miljøkamp skal drives.

Under utstillingen Klima X på Teknisk Museum ser Natur og Ungdom muligheten for å øke medlemsmassen. Og aller helst med flere gutter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2008 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Vi jentene er i klart flertall i Natur og Ungdom. Gutter har litt mer «gi blaffen»-innstilling, mens jenter tenker mer på andre. Vi vil gjerne ha flere gutter med oss, sier Maren Brumoen (17).

Nordre Aker Natur og Ungdom stiller til nettprat på Nordre Aker Budstikke fredag 7. mars. Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med mer informasjon.

Fra ego til øko

Hun og venninnen Malene Lystad (17) går begge i 2. klasse ved Fagerborg videregående og bruker vinterferien på å profilere Natur og Ungdom under klimautstillingen på Teknisk Museum. Det økte miljøfokuset den siste tiden har også gitt Natur og Ungdom flere medlemmer.

- Det siste året har medlemstallet økt fra 5000 til 6000. Nye lokallag dukker opp hele tiden. Vi er fra Oslo Vest lokallag og det er et relativt nytt lokallag, forteller Malene.

Å endre gutters innsitilling fra ego til øko er en av jobbene som står foran jentene i Natur og Ungdom. Hovedarbeidet består i hovedsak av bevisstgjøre befolkningen generelt, og å presse politikerne til å ta miljøspørsmålene på alvor. For tiden er det hovedstadens planer om framtidig resirkulering av plast og matavfall som er den viktigste saken.

Positivt

- Det er vedtatt at resirkulering av av plast skal komme i gang innen 2009 og resirkulering av matavfall innen 2011. Byrådet ønsker å utsette alt til 2011, men vi frykter ytterligere utsettelser, så vi forsøker å legge press på politikerne, sier Maren.

Miljøungdommene arrangerer verksted gjennom hele vinterferien på Teknisk Museum. Her lærer Natur og Ungdom bort hvordan man lager buttons og bannere, og å holde politiske appeller. Verkstedet var godt besøkt og miljøengasjementet smitter Mange er innom miljøjentenes stand, og de fleste er barn.

- Dette er veldig positivt. Vi vet ikke altfor mye om miljøproblemene, og dette er en fin måte å bevisstgjøre barna på, sier Marit Bredesen mens sønnen Christian Bredesen (8) får hjelp til å lage buttons.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse