Opplev livet i Oslos største kolonihage

Johnny Aasen, kolonihagebeboer på Solvang, håper på mange besøkende under helgens Solvangdager. FOTO: UTLÅNT

I helgen arrangeres de første Solvangdagene, med loppemarked, epleprssing, bondens marked og historiske vandringer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2017 kl 13:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Lørdag 2. og søndag 3. september klokken 11-15 inviterer byens største kolonihage, Solvang, for første gang til Solvangdagene.

På programmet står forskjellige markeder, blant annet loppe-, kunst- og «bondens marked». Det inviteres til kafeer, hagevandring, museumshytter, demo av eplepressing, og på lørdag er det Barnas dag mellom klokken 12 og 14.

- Vi håper riktig mange finner veien til oss til helgen. Vi ønsker å vise at kolonihagene på Solvang er trivelig, grønn ressurs i byen, og ikke minst i miljøet her i bydelen, sier Johnny Aasen.

LES OGSÅ: Bydelen jobber for god helse gjennom grønne opplevelser i Solvang kolonihage

Han har hatt hytte i hagen i mer enn ti år, sitter i styret i Solvang, og er nestleder i Norges Kolonihageforbund. Han er spesielt opptatt av å vise at hagene er åpne parker.

– Her er det supert å gå tur, åpent for alle.

Lørdag og søndag er det flere av hyttene som også er åpne, slik at dersom du er nysgjerrig på hvordan hager og hytter ser ut, er det bare å komme innom. De åpne hyttene er merket, forteller Aasen som gjerne markedsfører kafeene som er åpne i hagen lørdag og søndag.

– Her er byens triveligste kafeer, smiler han.

Solvang kolonihager består av 545 hytter og ligger langs Sognsveien, mellom Nordberg og Kringsjå. Kolonihagen ble pprettet av Oslo kommune i 1928. Mer informasjon på kolonihagens nettsider.

Se bildet større

Solvang kolonihage

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse