Osther-sølv i "nisse-OL"

Fred Osther (skiller seg ut i blått) og alle de andre nissene samlet seg til leker på Savalen, da vi andre var ferdig med julen for lengst!

Det ble nesten helt topplassering og stor ære for Kjelsås egen ekte julenisse da Kjelsås-nisse Fred Osther flesket til i Santa Wintergame på Savalen nylig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 18:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/SAVALEN: Den skjeggede nissen slo ut flere av de internasjonale julefanatikere, som på åttende året var samlet til dyst på Savalen i januar. 40 svært blå celsiuser var intet hinder for juleglade krumspring.

God med sagen

Det var kappsaging som ga vår lokale helt edel medalje. Her var det kun én svensk-tomte som ikke ble slått gul og blå av skogsnisse Fred.

I hurtigpakking av julegaver ble 168 åringen (alle ekte nisser er over 100) akterutseilt av en russisk Far Frost, mens hinderløp med skorsteinspipeklatring hadde den (h)julbeinte størst problemer – da pondusen passet dårlig med pipas rominnhold. En sotnisse falt ned fra pipa.

I postsekkasting ble frosne muskler til bristpunktet. Suksessen her ble for øvrig satt for noen år tilbake da en dansk julemand kastet ned dommeren på ny rekord 23 meter. Hurtigspelling av Glade jul og friaker uten hemninger var andre dyster.

Julesp(r)ell

Nissingen startet allerede som barn for Fred Osther.

– Jeg måtte kle meg ut med maska julaften for yngre søsken, avslører han for vår utsendte pressenisse.

Senere kastet han maska. Originalen var bedre enn forkledningen.

– Jeg er også viseoldermann i "Julenisselauget Norge," sier mannen som vel er høyest i hatten av alle i Norge.

Fred Osther har vær profesjonell helårstomte i 25 år, og han er eneste europeiske medlem av 1000 i amerikanske "Amalgamed Orded of Real Bearded Santas." En ekte høy skjeggfaktor-forening. Han er for øvrig mannen som startet Norway Cup i hine hårde dager.

Bare for å nevne noen av de merittene mannen på Kjelsås har.

Aukrust-verden

Det Norske Nisselauget heter foreningen for standen, lignende ansamlinger fins blant flere av brave julemænd og tomter fra vel 28 land som i åtte år har nisset om kapp for gyldne grøtsleiver i winter wonderlandet på Savalen, som viste seg fra sin krystall-kalde side.

Og Alaska og New Zealand er ytterpukter for deltagere av julefanatikere, som har pakket sleden, sælet Rudolf og fart opp til det aukrustske rike, nære Alvdal.

– Best ever!

– The best game ever, utaler tidligere oldermann Jan Erik Janisse(n) Knudsen i fjøsnisselauget med stor patos, og gjorde tidligere OL-general Samaranchs ord til sine egne, mens han samtidig klaget over de krokete giktiske beina .

Til og med en fjompenisse kunne vi skue på Savalen, mens kommune-styrenisser glimtet med sitt fravær.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse