– Overlevde jo tross alt svartedauen

Er det tomme tribuner ved kirkeruinene.

Ny regissør, ny musikk og fire nye skuespillere. 3. september det première på Maridalsspillet "Svartedauen".

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2009 kl 10:27

MARIDALEN: – Det er sjette året jeg er med, og denne gangen blir det selvsagt mye nytt. Men, jeg merker allerede at dynamikken og selve samspillet oss imellom fungerer godt, sier Fred Borg som spiller Rikets kansler Arne Aslaksson.

– Hard, men klok

Han synes det er spennende å år etter år få lov til å gå inn i rollen som denne spesielle mannen. En mann som faktisk levde på 1300- tallet.

– Han var en hard mann, men han må ha vært en klok mann også denne Arne Aslaksson. Han overlevde jo tross alt svartedauen. Jeg tror alle skuespillere legger noe av seg selv i rollen de spiller, og det merker man godt nå når det er fire nye skuespillere her oppe. Da blir ting allerede litt annerledes, sier Borg.

Mørket og kjærligheten

Øvingene ved kirkeruinene i Maridalen startet 17. august og det øves hver kveld. Borg mener publikum kan glede seg til et stykke som er noe mørkere og mer dystert enn de foregående.

– Det er mye spenning og mye psykologi, og man blir jo rett og slett bare grepet av dette stykket. Jeg har virkelig troen på at store ting vil skje her oppe i år og at det vil bli vel så bra som tidligere år. Regissør Bjørn Sæter ser dette med nye øyne og benytter andre midler og effekter for å få ting på plass, sier han.

– Kjente fjes

En annen kvinne som gleder seg til årets première er leder av Maridalsspillet, Stine Frøystadvåg. Hun synes det er svært spennende med nye skuespillere i hovedrollene, blant dem Karl Sundby og Terje Strømdal, ny musikk ved Nationaltheatrets Åsmund Feidje og sist, men ikke minst, å ha fått regissør Bjørn Sæter med på laget.

– Dette er i grunnen den første store endringen jeg er med på siden Svein Gundersen overtok som regissør i 2004. Vi er nødt til å ta små steg, for dette er en liten produksjon hvor vi er nødt til å snu hver krone. Likevel har vi fått til noe nytt hvert år, noe vi selvsagt er stolte av, sier Frøystadvåg og trekker frem den frivillige innsatsen og det lokale engasjementet som gjør at Maridalsspillet hvert år realiseres.

– Mange kommer hit år etter år for å få med seg Maridalsspillet og "Svartedauen", og i år vil det blir flere betydelige forandringer. Det håper vi og tror publikum vil sette pris på, avslutter Frøystadvåg.

Se mer på www.maridalsspillet.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon