– Overlevde jo tross alt svartedauen

Er det tomme tribuner ved kirkeruinene.

Ny regissør, ny musikk og fire nye skuespillere. 3. september det première på Maridalsspillet "Svartedauen".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 10:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fred Borg og Stine Frøystadvåg ser frem til årets Maridalsspill. FOTO: ELISABETH C. WANG

MARIDALEN: – Det er sjette året jeg er med, og denne gangen blir det selvsagt mye nytt. Men, jeg merker allerede at dynamikken og selve samspillet oss imellom fungerer godt, sier Fred Borg som spiller Rikets kansler Arne Aslaksson.

– Hard, men klok

Han synes det er spennende å år etter år få lov til å gå inn i rollen som denne spesielle mannen. En mann som faktisk levde på 1300- tallet.

– Han var en hard mann, men han må ha vært en klok mann også denne Arne Aslaksson. Han overlevde jo tross alt svartedauen. Jeg tror alle skuespillere legger noe av seg selv i rollen de spiller, og det merker man godt nå når det er fire nye skuespillere her oppe. Da blir ting allerede litt annerledes, sier Borg.

Mørket og kjærligheten

Øvingene ved kirkeruinene i Maridalen startet 17. august og det øves hver kveld. Borg mener publikum kan glede seg til et stykke som er noe mørkere og mer dystert enn de foregående.

– Det er mye spenning og mye psykologi, og man blir jo rett og slett bare grepet av dette stykket. Jeg har virkelig troen på at store ting vil skje her oppe i år og at det vil bli vel så bra som tidligere år. Regissør Bjørn Sæter ser dette med nye øyne og benytter andre midler og effekter for å få ting på plass, sier han.

– Kjente fjes

En annen kvinne som gleder seg til årets première er leder av Maridalsspillet, Stine Frøystadvåg. Hun synes det er svært spennende med nye skuespillere i hovedrollene, blant dem Karl Sundby og Terje Strømdal, ny musikk ved Nationaltheatrets Åsmund Feidje og sist, men ikke minst, å ha fått regissør Bjørn Sæter med på laget.

– Dette er i grunnen den første store endringen jeg er med på siden Svein Gundersen overtok som regissør i 2004. Vi er nødt til å ta små steg, for dette er en liten produksjon hvor vi er nødt til å snu hver krone. Likevel har vi fått til noe nytt hvert år, noe vi selvsagt er stolte av, sier Frøystadvåg og trekker frem den frivillige innsatsen og det lokale engasjementet som gjør at Maridalsspillet hvert år realiseres.

– Mange kommer hit år etter år for å få med seg Maridalsspillet og "Svartedauen", og i år vil det blir flere betydelige forandringer. Det håper vi og tror publikum vil sette pris på, avslutter Frøystadvåg.

Se mer på www.maridalsspillet.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse