"Øyeblikk av evigheten"

Kunstner Tor Olav Foss på utsiden av Frysja 33. foto: utlånt

Fra naturalistisk figurativt til abstrakt og non-figurativt. Kunstner Tor Olav Foss er snart tilbake på Frysja 33.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2009 kl 17:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FRYSJA: Billedkunstneren Tor Olav Foss åpner for 9. år på rad stor salgsutstilling på "Frysja 33" førstkommende lørdag og søndag.

Årlig tradisjon

Utstillingen bærer tittelen "Øyeblikk av evigheten", som er kunstnerens faste varemerke og tittel på alle hans separatutstillinger.

Sakrale uttrykk med lys er hovedtema i alle arbeider, og motivene spenner over et stort register fra naturalistisk figurativ til abstrakt og non-figurativ uttrykksform.

– Dette er blitt en fast, årviss vintertradisjon med stort publikumsbesøk jeg alltid gleder meg til, sier Tor Olav Foss, som i mange år var bosatt i bydelen.

Fullbooket

Hans malerier har gjennom årene oppnådd internasjonal oppmerksomhet, og er innkjøpt til offentlige og private samlinger i 13 land i Europa, USA og Afrika.

Sidealteret med tittelen "Den 9. time" i Grefsen Kirke er for øvrig signert kunstneren. Tor Olav Foss er så å si fullbooket ut til 2011.

– Det er ekstra hyggelig er det at akkurat denne utstillingen markerer min 80. i rekken i Norge, Sverige, Tyskland og Italia, sier Foss.

Utstillingen er åpen fra 10.00 – 17.00, og kunstneren vil være til stede begge dager.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse