Øyeblikkets fangere

Bente Simonsen Austbø, Kjell-Tore Borg og Kaja Borg stiller for øyeblikket ut på Galleri Borg. Foto: Elisabeth Wang

Er du interessert i fotokunst bør du absolutt legge turen innom Galleri Borg. Bente Simonsen Austbø, Kjell-Tore Borg og Kaja Borg pryder for tiden veggene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.10.2007 kl 16:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Et vakkert foto undertegnet Bente Simonsen.

Se bildet større

Kjell-Tore Borg har tydelig øye for motiver.

Se bildet større

Bente Simonsen Austbø, Kjell-Tore Borg og Kaja Borg stiller for øyeblikket ut på Galleri Borg. Foto: Elisabeth Wang

Ullevål: - Dette er første gang jeg stiller ut, og det var egentlig helt tilfeldig. I første omgang var det jo bare Bente som skulle ha utstilling her, men så ble det for få bilder. Dermed meldte både min gode venn Kjell-Tore og jeg meg på, humrer Kaja.

Dobbeltsjekking

En del har allerede kommet på plass da Nordre Aker Budstikke legger turen innom en tidlig fredag ettermiddag. Gale størrelser på bildene og litt rot med passe-partoutene gjorde at det en stund så noget mørkt ut for de tre kunstnerne.

- Det ble litt hektisk her da vi skjønte at de bildene vi da hadde bestilt rett og slett ble for små på veggen. Jeg ønsket i tillegg en hvit kant rundt mine bilder som ikke var med på de originale utkastene, men heldigvis fikk vi ordnet alt i siste liten, sier Kaja.

En rekke stener i vannkanten som fører ut i havet, en sti som forvinner bak noen fjell. Mange mener at det i Bente Simonsens bilder ligger en del melankoli, og det er hun tilsynelatende enig i.

- Jeg har tatt bilder siden jeg var rundt ti år, og det er stadig en melankolsk side av meg som dukker opp når jeg befinner meg på sted med kameraet i hånden. Det som trigger meg er øyeblikk hvor man ikke vet hva som kommer. Steder der i grunnen alt kan skje, forteller hun.

Både Kaja og Kjell Tore Borg har være med på workshop hos fotografen Morten Krogvold. Og Kjell-Tore innrømmer at han har latt seg inspirere av den velkjente fotografen.

- Jeg er glad i enkle komposisjoner og liker at det ser ordentlig og ryddig ut. Når jeg ser et motiv tar det ikke lang tid før jeg knipser løs for å få det jeg er ute etter. Det er ikke noe dypere budskap, men jeg må innrømme at jeg er godt fornøyd med de bildene jeg her stiller ut, sier han.

Tilbakemeldinger mottas med takk

Trekløveret har ikke troen på de store salgstallene, men innrømmer at de mer enn gjerne tar imot tilbakemeldinger fra interesserte.

- Det er klart det er hyggelig hvis folk ønsker å dele hva de oppfatter når de ser på bildene eller hvilke stemninger bildene videreformidler. Det er veldig spennende for oss å høre. Jeg håper og tror at vi tre er såpass forskjelige at vi vil nå et litt bredere publikum. Så nå gjenstår det bare å se, avslutter Kaja.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse