ANNONSE
Annonse

På grensen til allsang

Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet. Foto: ODD INGE RAND

Bjørn Eidsvåg hadde med seg låter fra de siste 35 år da han kom til Grefsenkollen tirsdag. Slik blir det allsang av.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 23:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Terningkast : 4

GREFSNKOLLEN: Eidsvåg og hans musikanter åpnet den aller første OverOslo-festivalen tilbake i 2011, og i år var han ”back by popular demand” som det så fint heter.

Kjent og kjært

Og han tok ikke uventet vare på sjansen. Gjennom 60 minutter fikk vi en hitparade i ettermiddagssola på taket av Oslo, og det summet i allsang hele veien gjennom.

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar (i sitt andre sett for kvelden, samme mann spilte gitar med Ingebjørg Bratland rett i forkant), David Wallumrød på tangenter, Bjørn Holm på bass og veteranen Anders Engen på trommer.

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar. Foto: ODD INGE RAND

Far sjøl har pensjonert kassegitaren sin, og bandmedlemmene har tatt gamle klassikere som åpningen ”Vertigo”, ”Føtter på fjell”, ”To små planeter” og ”Alt du vil ha” inn i helt nye musikalske drakter.

Pratsom

Et avmålt festivalsett, til tross; Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet tirsdag, og både gjennom sang og tale har mannen en formidlingsevne som fanger ørene i ethvert publikum.

Foe en gangs skyld var ikke Eidsvåg eldst på fesival. Foto: ODD INGE RAND

En låt som den neddempede ”Eg ser” høres på papiret ut som et vågalt innslag i en festivalsetliste foran et solfylt og etter hvert ølfylt publikum. På Over Oslo landet imidlertid også den låten trygt sammen med melankoliklassikere som ”Floden”, ”Skyfri himmel” og avslutningen ”Mysteriet deg”.

– Med mindre Åge Aleksandersen er tilstede, så er jeg alltid eldst på festival. Men ikke i dag, kunne Bjørn Eidsvåg spøke avslutningsvis – vel vitende om at det var en 76 år gammel walisisk okse som ventet på å innta taket av Oslo.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse