På grensen til allsang

Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet. FOTO: ODD INGE RAND

Bjørn Eidsvåg hadde med seg låter fra de siste 35 år da han kom til Grefsenkollen tirsdag. Slik blir det allsang av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2016 kl 23:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Terningkast : 4

GREFSNKOLLEN: Eidsvåg og hans musikanter åpnet den aller første OverOslo-festivalen tilbake i 2011, og i år var han ”back by popular demand” som det så fint heter.

Kjent og kjært

Og han tok ikke uventet vare på sjansen. Gjennom 60 minutter fikk vi en hitparade i ettermiddagssola på taket av Oslo, og det summet i allsang hele veien gjennom.

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar (i sitt andre sett for kvelden, samme mann spilte gitar med Ingebjørg Bratland rett i forkant), David Wallumrød på tangenter, Bjørn Holm på bass og veteranen Anders Engen på trommer.

Se bildet større

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar. FOTO: ODD INGE RAND

Far sjøl har pensjonert kassegitaren sin, og bandmedlemmene har tatt gamle klassikere som åpningen ”Vertigo”, ”Føtter på fjell”, ”To små planeter” og ”Alt du vil ha” inn i helt nye musikalske drakter.

Pratsom

Et avmålt festivalsett, til tross; Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet tirsdag, og både gjennom sang og tale har mannen en formidlingsevne som fanger ørene i ethvert publikum.

Se bildet større

Foe en gangs skyld var ikke Eidsvåg eldst på fesival. FOTO: ODD INGE RAND

En låt som den neddempede ”Eg ser” høres på papiret ut som et vågalt innslag i en festivalsetliste foran et solfylt og etter hvert ølfylt publikum. På Over Oslo landet imidlertid også den låten trygt sammen med melankoliklassikere som ”Floden”, ”Skyfri himmel” og avslutningen ”Mysteriet deg”.

– Med mindre Åge Aleksandersen er tilstede, så er jeg alltid eldst på festival. Men ikke i dag, kunne Bjørn Eidsvåg spøke avslutningsvis – vel vitende om at det var en 76 år gammel walisisk okse som ventet på å innta taket av Oslo.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse