På hælene for Hannigan

Det gjorde elevene som hadde flettet inn litt dans i forestillingen.

I to uker har elevene ved 6. klasse på Korsvoll skole jobbet intenst med Musical Crash Course og "Annie". Fredag inntok de scenen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2009 kl 09:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det fikk elevene i 6. klasse etter endt forestilling.

Se bildet større

Men ikke akkurat varme følelser mellom Annie og Miss Hannigan. FOTO: ELISABETH C. WANG

KORSVOLL: Og scenen var det umiddelbart tydelig at de trivdes på. Både sang, dans og diverse replikker satt som støpt, med humor på høyt nivå levert av selveste Miss Hannigan (Joakim 11). Litt Michael Jackson-dansing ble det også plass til, noe som tydelig imponerte det fremmøtte publikummet.

— Jeg synes dette er flott med tanke på hvor intens øvingen har vært. De er skikkelig flinke, smiler en fremmøtt lærer mens hun klapper i hendene.

Musikk, kunst og håndverk

Musical Crash Course er et tverrfaglig prosjekt der målet er å sette opp en storstilt og tilpasset versjon av en musikal. Prosjektet tar i bruk fag som musikk, kunst og håndverk, norsk, IKT, matematikk og engelsk. Målet er at elevene skal kunne bruke sine evner, og sammen sette opp en musikal.

— Musikalen tilbys av Den kulturelle skolesekken og Musikk i skolen til fem skoler i Oslo i år. Korsvoll er blant dem. Vi har 80 elever på 6. trinn og alle elevene har hatt hver sin oppgave i produksjonen. De har selv valgt sin jobb i arrangørgruppen, kuliss- og rekvisitt, sminke - og kostyme, skuespiller, ensemble eller dansegruppe, forteller Mari Munkeby, lærer på 6. trinn ved Korsvoll skole.

— Litt talent

Elevene ledes blant annet av to profesjoneller instruktører, lys- og lydmann og sminkør.

— Det er veldig gøy å stå på scenen, selv om det er litt vanskelig i de skoene her. Jeg tror det er viktig å leve seg litt inn i rollen og samtidig ha et visst talent, sier Joakim mens han titter bort på "skuespillerkollega" Margrét (11).

— Det er selvsagt gøy å få hovedrollen, men det har vært mye jobbing og øving. Mange av dem som har fått roller går på Cap à Pied/Den Norske Ballettskolen, så de er heldigvis vant til dans og scene, sier Margrét.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse