Peer Gynt for nybegynnere

Peer og Solveig: Jakob Oftebro fra Kjelsås sammen med Marte Engebrigtsen. Foto: Studio Vest/Stine

Andreklassingene på Teaterhøgskolen feirer Ibsen-året med sin egen versjon av Peer Gynt. Knut Nærum er mannen bak familievennlige "Peer!".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skummel: Hermann Sabado spiller konge i den skumleste scenen. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Se bildet større

Trollprinsesse: Silje Lundblad fra Nordberg. Foto: Studio Vest/Stine

Frognerparken: - Barna er heldige som får sjansen til å bli kjent med Peer Gynt i en så ung alder, mener Jakob "Peer" Oftebro (20) og trollprinsessen Silje Lundblad (25) fra henholdsvis Kjelsås og Norberg.

For 32. år på rad har elever på Teaterhøgskolen satt opp sommerteater for barn i Frognerparken. Og som så mange andre, har også årets studenter fra den prestisjetunge teaterlinjen kastet seg på Ibsen-bølgen.

Bra respons

Studentene har forsøkt å ta vare på alvoret i stykket mens de samtidig retter seg mot barn. Peer og Mor Åse finner du fortsatt, mens noen av de musikalske innslagene har blitt byttet ut med blant andre Tarkan og Grease. Og som seg hør og bør i en forestilling for fireåringer har også litt promping smøget seg inn i forestillingen.

- Vi har jo vært nødt til å tilpasse forestillingen det unge publikummet. For eksempel har vi gjort Døden til en komisk og ganske harmløs person, fortklarer Lundblad og Oftebro.

Og at stykket faller i smak hos den yngre garde er lett å se.

- Vi får kjempebra respons fra de små, og er nødt til å samtaler med dem fra scenen. Men det er veldig moro, synes Lundblad.

Oftebro setter også pris på å spille for barn.

- De er ikke like kritiske som voksne. Men samtidig mister de mye lettere interessen.

Dramainteressert fra ni-årsalderen

Oftebro var, tross sin unge alder, en klar favoritt til hovedrollen.

- Jakob er som skapt for rollen, skryter Lundblad.

Lundblad har vært dramainteressert siden hun var med i Berg skolerevy. Siden den gang har hun gått på både Romerike og Baardar. Det årlige sommerteateret har både hun og Oftebro fått med seg hvert år siden de var små.

- Det er utrolig gøy å få være med selv. Klassen har blitt veldig sammensveiset av det. Vi vet hvordan alle lukter, for å si det sånn, ler de.

Forestillingen vises i sirkusteltet i Frognerparken alle dager klokken 14.00 og 18.00, bortsett fra mandager, til og med15. juli. Billetter kjøpes ved inn- gangen, ved bestilling på telefon 45 45 70 59 eller på sommerteatretkhio.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse