Penger til Ida Maria og rock for kronprinsen

Musikkjournalist Andres Lokko (t.h.)

Kronprinsen var på Bloodlights-konsert og Blackpowdershooter langet ut mot Gamlebyen. By:larm 2008 er over.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.02.2008 kl 14:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Truls Heggero og resten av Truls and the Trees

Se bildet større

Captain Poon fra Gluecifer med sitt nye band, Bloodlights

Se bildet større

Blackpowdershooter emulerer en kjernefamilie fra 50-tallet

By:larm var inne i sin siste dag lørdag og formiddagen bød blant annet på intervju med den kjente, svenske musikkjournalisten Anders Lokko. Lokko kom med betraktninger omkring indie og musikkjournalistens rolle i dag, men ble nok av mange best husket for sine uttalelser om Radiohead.

- Jeg har bare store problemer med band fra den tidsperioden Radiohead skriver seg fra. U2, Depeche Mode og liknende. Det treffer meg bare ikke i hjertet, fortalte Lokko, som har fått hards skyts fra Radiohead-fans ved tidligere anledninger.

Turnépenger

Lørdag ble det også klart at bergensartisten Ida Marie vant Statoil Hydro-stipendet. Dermed slo hun Oslo-band som Lukestar, Madcon og Superfamily, og kan investere 800 000 blanke kroner i karrieren.

Utover kvelden tok konsertene til. Truls Heggero er som vokalist i både Lukestar og Truls and the Trees utropt til en av festivalens store vinnere, og spilte med sistnevnte på Rockefeller. Blackpowdershooter fulgte opp i Rockefeller Annex. Utkledd som en kjernefamilie fra 50-tallet, dro vokalist Alex Sveen Gamlebyen-vitser over en lav sko, mens publikum nok var mest fascinert av bassistens husmorgevanter.

Kronprinsen så rock

Captain Poon fra Gluecifer var også å finne på Rockefeller med sitt nye bandprosjekt Bloodlights. Musikken føltes jevnt over som noe plump og formålsløs testosteronrock, men publikum så ut til å trives, og blant dem var kronprinsen.

På scenen lørdag sto også blant andre 120 Days, Kine Nesheim og Shining. Kvelden kumulerte i en lukket konsert med Slagsmålsklubben, og med det kan By:larm 2008 sies å være over. Artistene vender hjem etter hektiske konsertdager, men for noen av dem er det kanskje nå det virkelig begynner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse