«Planktonportretter»

Ellen Karin Mæhlum er en kjent kunstner i nærmiljøet. foto: utlånt

En serie silketrykk basert på fire forskjellige grupper unike encellede planktonorganismer. Nå stiller Kjelsås-kunstner Ellen Karin Mæhlum ut på Galleri Norske Grafikere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS/SENTRUM: – Dette prosjektet startet sommeren 2007 i Ny-Ålesund på Svalbard. Der traff jeg en forskergruppe i marin mikrobiologi ved Universitetet i Bergen og vi fant raskt ut at vi delte begeistringen for de mange formene og mønstrene som eksisterer i det mikrobielle universet, sier Mæhlum.

Etter møtet dro Mæhlum til Bergen hvor hun fikk velge ut bilder og i tillegg fikk hun tilgang til gamle arkiver.

– Det tok lang tid å velge ut hvilke fire planktonorganismer jeg skulle gå videre med. For å skape silketrykkene/serigrafiene kreves det i tillegg spesialutstyr som de hadde ved Den Kongelige Kunsthøyskolen i Stockholm (KKH).

Størrelsen på trykkene varierer, de minste er 61 x 63 cm, det største er 450 x 600 cm.

– Dette er den andre grafikkserien jeg lager hvor grunnlaget er naturvitenskapelig materiale fra Svalbard. Geotrykk, som var den første, omhandlet geologiske mønstre og strukturer. Den ble laget i samarbeid med geologer fra forskningssenteret Physics of Geological Processes (PGP) ved Universitet i Oslo i perioden 2003- 2006.

Utstillingen står frem til 28. februar. Les mer på: www.norske-grafikere.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse