Planter blomster

600 skoleklasser, blant dem Grefsen, Korsvoll og Maridalen skole, skal i dag plante blomsterløk fra Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Rundt 60 000 blomsterløk har blitt delt ut rundt omkring i landet. Og på nyåret vil det både spire og gro.

- Vi ønsker å gi 5. trinnet i skoleåret 07/08 en mulighet til å få en spennende, lærerik og annerledes skoledag forteller, Tonje Bergh informasjonsansvarlig ved OBP.

I dag settes løkene i jorden på eldresenter, i barnehager, sykehus og andre offentlige steder rundt omkring i Norge. Hver av de 600 klassene vil få en løkeske med 100 løk av assorterte sorter. Så er det opp til dem å finne ut av hvilke som passer sammen og hvor de passer best.

- Med det landsomfattende prosjektet ønsker vi å lære barna om næringen som ligger i løken, og om hvordan en flasset brun løk kan i løpet av vinteren forvandle seg til en nydelig flott blomst, forteller Bergh.

Det finnes cirka 6000 sorter tulipaner som er registrert rundt om i verden. Mest sannsynlig er det en sort som vil falle i smak hos hver og en av oss. Foruten tulipaner er det et hav av blomsterløker å velge mellom både Narcisser, Hyasinter, perleblomst, keiserkroner for å nevne noen. Man kan derfor velge og vrake slik det passer inn i det miljøet en vil plante i.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse