Plukket ut blant 45 søkere

Eli Marie Smedsrud er glad i nye utfordringer.

24. august setter Eli Marie Smedsrud (19) fra Oslo kursen mot Clark University i Worcester, Massachusetts. I bagen har hun et videokamera.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2008 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BAMBLE: - Akkurat nå sitter jeg på hytta i Bamble, men 24. august setter jeg meg på flyet, sier Smedsrud.

I fjor høst startet den amerikanske ambassaden i Oslo et helt nytt prosjekt som en del av et initiativ til å fremme studier i USA: "The Student Video Diary". Syv norske studenter, blant dem Eli Marie Smedsrud, ble gitt hvert sitt videokamera og skal, via Facebook, formidle sine opplevelser som student i USA. I tillegg vil den amerikanske ambassaden, når skoleåret er omme, lage en informasjonsfilm basert på studentenes filmklipp.

United World College

- Det er veldig spennende å ha blitt plukket ut til denne oppgaven og jeg tror sikkert at det vil inspirere meg til å ta flere turer og se meg om i nærmiljøet. Jeg har jo kun vært i Seattle en gang tidligere, og ikke sett skolen eller stedet med egne øyne, så det blir veldig spennende, sier hun.

Ullern Avis Akersposten har skrevet om Slemdalsjenta tidligere. Fra hun var 17 til hun var 19 år gikk nemlig Smedsrud på United World College i Sogn og Fjordane. Og hun ble med i kommunestyret i Fjaler.

- Det var en jamaicansk venninne fra denne skolen som gjorde meg oppmerksom på at den amerikanske ambassaden søkte etter studenter som ville filme deler av sitt studieopphold i USA. Det hadde jeg jo veldig lyst til, så da sendte jeg inn en søknad og fikk svært positiv tilbakemelding, sier hun.

Aktiv jente

I søknaden satte hun fokus på at hun er en aktiv jente som både kunne tenke seg å delta i roing, tennis og friluftslivsaktiviteter.

- En gang i måneden skal jeg laste opp en film og til våren skal de ulike filmene klippes sammen til en 50 minutter lang presentasjon.

Filmene legges ut på ambassadens hjemmeside og på Facebook.

- Jeg gleder meg veldig og føler jeg har valgt helt rett. Det blir interessant å starte på noe helt nytt, avslutter hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse