Årlig kunsthelg på Nordberg: – Populariteten større for hvert år

Lara Finenko blander malerkunst fra den franske og russiske skolen.

Operasang, strykekvartett fra Oslo-Filharmonien, og 34 lokale og utenlandske kunstnere var blant innslagene under årets kunsthelg i Nordberg kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2008 kl 12:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

signert Sissel Øverlie.

Se bildet større

Kunstutstillingen i Nordberg kirke er et populært arrangement.

Se bildet større

Operasanger Gøril Songvoll fortalte om Puccinis liv og virke mellom sangene. Foto: Anders Jørstad

NORDBERG: Det er Lions Nordberg med Bjørn Henriksen i spissen som under den 7. kunsthelgen i rekken lot et rekordstort antall lokale kunstnere få vise seg fram.

Helge Bøe, som har solgt bilder på alle sine seks foregående utstillinger, var også på plass og solgte bilder denne gangen.

Det samme var den populære og storselgende kunstneren Margrethe Hansen og den noe abstrakte maleren Sissel Øverlie.

Økende publikumsantall

– I tillegg til gode utstillere fra vårt eget nærområde, har vi også utstillere fra Russland, Frankrike, Japan og Irak. Populariteten for kunsthelgen blir større for hvert år, og nå er det faktisk blitt slik at det er flere kunstnere som ønsker å stille ut enn hva det er plass til, forteller Henriksen, som samtidig understreker at kvaliteten på kunstutstillingen er viktigere enn kvantiteten.

Under kunstutstillingen i kirken kunne man oppdage mange ulike og spennende teknikker og motiver.

Den Brussel-boende russiske maleren Lara Finenko tilhørte denne sjangeren, da hun viste fram miksende malerkunst av den franske og russiske skolen.

Blir sett

Den lokale kunstneren Sissel Øverlie synes det er veldig morsomt at så mange besøkende finner veien til utstillingene, og har fått både gode og til dels morsomme tilbakemeldinger om sin frie og abstrakte kunst.

– Kunsten skapes mens jeg arbeider med den, og jeg vet ikke utfallet på forhånd. Morsomt var det da en ungjente kom bort og kommenterte maleriet jeg har kalt "Smaltalk", som viser to byråkrater i samtale. Men jenta fortalte at hun oppfattet det som et par i en rivende skilsmissekrangel, forteller Øverlie – som gjerne lar det være opp til publikummet å tolke det de ser.

Samfunnsnyttig overskudd

Av alle bildene som ble solgt under helgens kunstutstilling, regner Henriksen med en omsetning på rundt 300.000 kroner.

Mens kunstnerne selv får 2/3 av denne omsetningen, går den resterende tredjedelen til Nordberg Lions samfunnsnyttige formål.

– Dette er inndelt slik at halvparten går til veldedige prosjekter utenlands, hvor vi blant annet støtter et øyesykdomsprosjekt i Malawi. Den andre halvparten brukes på prosjekter innenlands og lokalt, hvor vi blant annet er en sterk støttespiller for antinarkotikaarbeidet, , forklarer Henriksen.

– På ungdomsskolene i bydelen driver vi ulike holdningskampanjer, og på nyåret starter vi et seminar hvor både foreldre og elever deltar, sier hun.

Et klassisk program sto også på agendaen under kunsthelgen.

På lørdag inviterte Nordberg Lions til konsert med en strykekvartett fra Oslo-Filharmonien som spilte italiensk serenade og Mozart strykekvartett i F-dur.

Operasangerinnen Gøril Songvoll sto også for kunst på høyt nivå da hun fremførte sanger av Puccini.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse