Portretterer Stian, Lisa og Alex i elva

Portretterer Stian, Lisa og Alex i elva

Pain Solutions, til venstre, og Fin Serck-Hanssens Alex som blir utstilt med lys i Akerselva. FOTO: HELENE FJELD/FIN SERCK-HANSSEN

Torsdag 22. september arrangerer bydelene langs Akerselva «Elvelangs i Fakkellys» for syttende gang. 4000 fakler lyser opp den åtte kilometer lange turveien fra Brekkedammen til Vaterland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2016 kl 08:59

Fakta Fin Serck-Hanssen

Om Fin Serck-Hanssen

Kunstfotograf Fin Serck-Hanssen (f. 1958) har siden starten av 1980-årene gjort karriere både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til sine musikkfoto, er han kjent for å ha tatt nære og usentimentale portretter av minoritetsgrupper som aidssyke, fengselsinnsatte, Nordsjødykkerne og homofile.

  • Serck-Hanssen er representert ved en rekke sentrale kunstinstitusjoner, som: Victoria & Albert Museum (London), National Media Museum (Bradford) og i Museum for Samtidskunst i Oslo.For mer informasjon: http://www.serck.no

Kilde: Bydel Nordre Aker

AKERSELVA: Høstens mest stemningsfulle eventyr har blitt et av de største kulturarrangementene i Oslo, og samler rundt 40.000 mennesker langs elveløpet.

– Programmet for hovedscenene er klart og vi er snart ferdige med å programmere resten av programmet – over 100 innslag fra Frysja til Vaterland, og rundt 40 bare i Nordre Aker, sier Liv Husby i kulturenheten i Bydel Nordre Aker.

Se bildet større

Ordfører Marianne Borgen foretar den offisielle åpningen av Elvelangs ved Brekkedammen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I Nordre Aker foretar ordfører Marianne Borgen den offisielle åpningen av Elvelangs ved Brekkedammen klokken 20, etterfulgt av åpningsforestilling med Sirkus Pilar.

Det blir også åpningsarrangementer klokken 20 på hovedscenene i Nydalen, Myraløkka, Kunsthøgskolen og Vaterland.

Fra Nordre Aker deltar en rekke lokale korps og orkestre, Rønningen Folkehøgskole, Nydalen Bibliotek, Den Norske Ballettskole – for å nevne noen.

Portretter av Stian, Lisa, og Alex i elva

Et av årets store innstallasjoner blir å se i elva.

I Nydalen skal det blant annet legges ut og lyssettes tre portrettfotografier i storformat, av Fin Serck- Hanssen, i elva. Bildene er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesèn.

Hvem er egentlig disse unge menneskene som ser deg i øynene? Hva er det som har formet dem? Hvem er vi - egentlig? Dette er spørsmål Fin Serck-Hanssen stiller med portrettserien Stian, Lisa, Alex.

I tillegg vil den nye broen og vannspeilet ved Nydalen fremstå i et nytt lys.

Om bildene blir det skrevet:

«Serien består av portretter av unge mennesker. Portrettene frigjør modellene fra identitetsmarkører som klær, motetilbehør, deres vanlige rom, deres sosialt betingede mimikk, og andre ytre kjennemerker. Vi ser enkeltindividene, men uten tegn på deres roller som sosialt konstruerte vesener. De fysiske kjennetegnene på sosial konstruksjon er visket vekk.»

Se bildet større

KompaniUt, fra Elvelangs 2015. FOTO: ELIN OSJORD

LES OGSÅ: Lavterskelløp i Nydalen med «opp av sofaen»-klasse og øltelt

Trosset regnet

Det er bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – som arrangerere Elvelangs i Fakkellys sammen med lokale frivillige.

Arrangementet startet som en del av feringen av Oslos tusenårsjubileum i 2000.

I fjor trosset flere titalls tusen mennesker regn og ruskevær og lot seg trollbinde av underholdningen underveis. Her kan du lese om Elevlangs i Fakkellys 2015 og se bildeserie!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse