Premiert for nestekjærlighet

Marie, Vigdis og Marie fra Korsvoll fikk diplom etter å ha samlet inn 493 kroner til Redd Barnas arbeid for barn som er rammet av krig. Foto: Elin Toft
$PREFACE_ON$ $PREFACE_OFF$

Mari, Vigdis og Marie hadde nylig basar i Hansemyrparken på Korsvoll. Resultatet ble 493 kroner, som skal gå til Redd Barna.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2009 kl 14:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mari, Vigdis og Marie fra Korsvoll fikk diplom etter å ha samlet inn 493 kroner til Redd Barnas arbeid for barn som er rammet av krig.

KORSVOLL:

— Siden Hansemyrparken er stengt, ville vi prøve å lage kafé og basar og samle inn penger til noen som trenger det, forteller Mari. Jentene gjorde mesteparten av arbeidet selv, og solgte vafler, boller og noen pent brukte leker. Litt hjelp av voksne fikk de til å steke vaflene.

— De fleste som kjøpte var voksne. Det vi solgte mest av, bar kanelboller og skoleboller. En dame ga oss hundre kroner ekstra da hun så plakaten vår om at pengene skulle gå til Redd Barna!

— Vi laget plakaten selv, altså, understreker Mari.

— Og så synes vi det er fint at pengene går til andre barn, som ikke har det så bra som oss. Det er flott å tenke på at tre andre barn kan gå på skole et helt år for de pengen vi samlet inn, sier Marie.

Ikke siste gang

De tre jentene forsikrer at de kommer til å lage flere basarer i nabolaget.

— Nå er dette blitt vår greie, nikker de samstemt og smilende, og viser fram diplomene som de har fått som takk for innsatsen.

Fredsbasar

Redd Barna har laget en webside der både barn og voksne kan finne ideer og inspirasjon til basar. Her kan det også bestilles en gratis basarpakke med materiell.

— Barn og unge tar ofte selv initiativet til å ha basar til inntekt for Redd Barna. For å gjøre det litt enklere å ha basar har vi laget en basarpakke, forteller Bjørn-Richard Monsen som er regionkonsulent for Redd Barna.

— Vi kaller basarene for fredsbasarer, siden pengene går til arbeidet vårt for barn som er rammet av krig og konflikt. Basarpakken inneholder blant annet plakat for fredsbasar og ballonger, basartips, samt flere ting som kan selges på basaren, i tillegg til det som barna selv finner for salg. Noen barn selger gamle leker, noen selger vafler og saft, mens noen lager fine bilder eller figurer av ting de finner i naturen.

3,6 millioner fra barn

Hvert år samler barn, unge, skoler og barnehager inn flere millioner kroner til Redd Barna. I 2008 kom det inn hele 3,6 millioner kroner som var samlet inn av barn.

— Vi setter utrolig stor pris på alt det barn gjør for Redd Barna. Ikke bare får de inn masse penger, men de er også med på å sette fokus på barn som ikke har det så bra. Det at barn engasjerer seg, betyr enormt mye for oss, sier Gro Brækken, generalsekretær i Redd Barna.

Viktig med skolegangAlle innsamlede midler fra basarer går i år til «ABC redder barna». Kampanjen er Redd Barnas største satsing noensinne og skal skaffe skolegang til åtte millioner barn i land rammet av krig og konflikt innen 2010. At barn får gå på skolen er svært viktig for at landene skal få demokrati og fred i fremtiden. Likevel bor halvparten av alle barn som ikke får gå på skolen, i land med krig og konflikt, ifølge Redd Barna.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse