Prisbelønte Canticum sprer juleglede

Koret Canticum samlet i Wien i Schuberg sal. foto: utlånt.

For kort tid siden kom koret Canticum hjem fra en internasjonal korkonkurranse i Wien. I kofferten hadde de gulldiplom og to tredjeplasser.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Koret Canticum samlet i Wien i Schuberg sal. foto: utlånt.

GREFSEN: Først ville dommerne fra Franz Schubert internasjonale konkurranse la det bli med de innledende rundene. Men så slakket de på reglene og inviterte Canticum til å synge finalekonsert med konkurransens beste kor.

– Rett og slett fordi de ble så imponert av den enhetlige klangen og de livfulle tolkningene våre, sier Aili Klami i koret Canticum.

Nytt, men kjært

Nå skal Canticum varme hovedstadfolket med tradisjonell julemusikk, det meste kjent og kjært, men også noe nytt.

– Mellom sanger som "Jul, jul strålande jul" og "Det lyser i stille grender" har det blitt plass til Francis Poulencs "O Magnum mysterium" og tsjekkiske Mocnics – "Christus natus est". Sistnevnte en del av korets repertoar på konkurransen i Wien, sier Klami.

Små variasjoner

Når koret synger "In dulci jubilo" (Jeg synger Julekvad) og "Glade jul", vil oppmerksomme ører kunne høre små variasjoner i arrangementene, uten at det rokker vesentlig ved de vakre melodiene og kjente harmoniene.

Julekonserten avholdes i Grefsen kirke søndag 14. desember klokken 19.30. Billetter fås i døren eller på www.billettluka.no tlf. 815 11 500. Koret dirigeres av Per Kristian Amundrød og ved orgelet Petter Ivar Amundsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse