Psykologisk i Nydalen

Psykologisk i Nydalen

 

"Ein psykologisk thriller frå jazzmiljøet i New Orleans på 1920- og 30-talet" finner veien til Riksteaterets scene i Nydalen tirsdag, onsdag og torsdag kveld denne uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2010 kl 11:53

NYDALEN: Ane Skumsvoll, Karl Sundby og Ole Martin Aune Nilsen, først- og sistnevnte kjent fra blant annet suksesserien Himmelblå på NRK1, har reist med Sogn og Fjordane teater på kryss og tvers i Sogn og Fjordane helt siden slutten av februar med stykket Stoppestaden – skrevet av Julian Garner. De avslutter turneen med tre forestillinger i Nydalen.

"Den rike jazzsamlaren Joe står og blar seg gjennom jazzavdelinga i ein stor bokhandel i New York. Det neste han veit er at han vaknar på eit ikkje alt for fint hotellrom i New Orleans. Kidnapparane veit alt om den brennande og lidenskapelege interessa han har for 1920-åras jazzklarinettist, Leon Roppolo og dei gir han eit tilbod han ikkje kan avslå... Joe legg ut på ei halsbrekkande reise inn i hovudet, kroppen og sjela til sin mystiske helt," kan vi lese på teaterets nettsider.

– Dette høres dramatisk ut, Ane.

– Det er kanskje ikke dramatisk, men mer psykologiske forviklinger. Publikum må være med og finne ut av tingene selv, tenke litt, sier Ane Skumsvoll til Nordre Aker Budstikke.

– Å spille dette stykket er gøy, særlig ettersom dette er reelle mennesker, som fantes den gang, sier hun.

– Har det vært fullt hus og stormende jubel i Sogn og fjordane?

– Om ikke fullt hus alle steder, så har det i hvert fall vært stormende jubel! sier hun.

Slik spilles Stoppestaden i Nydalen:

Tirsdag 23. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Onsdag 24. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Torsdag 25. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Mer info på www.softeater.no.


 

 

Annonse
Annonse
Se bildet større

FOTO: Foto: Olav Reiakvam

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!