Psykologisk i Nydalen

 

"Ein psykologisk thriller frå jazzmiljøet i New Orleans på 1920- og 30-talet" finner veien til Riksteaterets scene i Nydalen tirsdag, onsdag og torsdag kveld denne uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2010 kl 11:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: Foto: Olav Reiakvam

NYDALEN: Ane Skumsvoll, Karl Sundby og Ole Martin Aune Nilsen, først- og sistnevnte kjent fra blant annet suksesserien Himmelblå på NRK1, har reist med Sogn og Fjordane teater på kryss og tvers i Sogn og Fjordane helt siden slutten av februar med stykket Stoppestaden – skrevet av Julian Garner. De avslutter turneen med tre forestillinger i Nydalen.

"Den rike jazzsamlaren Joe står og blar seg gjennom jazzavdelinga i ein stor bokhandel i New York. Det neste han veit er at han vaknar på eit ikkje alt for fint hotellrom i New Orleans. Kidnapparane veit alt om den brennande og lidenskapelege interessa han har for 1920-åras jazzklarinettist, Leon Roppolo og dei gir han eit tilbod han ikkje kan avslå... Joe legg ut på ei halsbrekkande reise inn i hovudet, kroppen og sjela til sin mystiske helt," kan vi lese på teaterets nettsider.

– Dette høres dramatisk ut, Ane.

– Det er kanskje ikke dramatisk, men mer psykologiske forviklinger. Publikum må være med og finne ut av tingene selv, tenke litt, sier Ane Skumsvoll til Nordre Aker Budstikke.

– Å spille dette stykket er gøy, særlig ettersom dette er reelle mennesker, som fantes den gang, sier hun.

– Har det vært fullt hus og stormende jubel i Sogn og fjordane?

– Om ikke fullt hus alle steder, så har det i hvert fall vært stormende jubel! sier hun.

Slik spilles Stoppestaden i Nydalen:

Tirsdag 23. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Onsdag 24. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Torsdag 25. mars kl 19.00, Riksteatret, Nydalen

Mer info på www.softeater.no.

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse