Reservert sommerfest fra Di Derre

Premiere på ny Oslo-låt til tross, Di Derre og Jo Nesbø imponerte ikke helt Nordre Aker Budstikkes anmelder. FOTO: ODD INGE RAND

De har låtene som skal til for å lage den perfekte sommerfesten, men Di Derre nådde ikke helt frem i Grefsenkollen tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2016 kl 23:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Terningkast: 3

GREFSENKOLLEN: 90-tallsfenomentet Di Derre er i blant oss fremdeles, men om de er i beste velgående kan nok kanskje diskuteres. 18 år etter avskjedsalbumet ”Slå meg på” har kanskje bandet aldri klart å slå seg helt på igjen, selv om de har dukket opp på scener over hele landet de siste årene.

Urpremiere

Jo Nesbø og resten av gjengen gikk til verks med en flunka ny låt tirsdag, og på taket av Oslo, under OverOslo-festivalen, var det selvsagt på sin plass med en urpremiere av ”Oslo by”.

Og låten var smittsom nok den, men det var først under ”14 kvinner” og ”Hvor er min kvinne” vi fikk ta fatt på allsangen og den nostalgiske turen tilbake til 90-tallet.

Tam lyd

Di Derre stilte velkledde og i tilsynelatende god fysisk form i Grefsenkollen tirsdag, men det manglet en god del energi ut av PA-anlegget som skulle ruve amfiet på taket av Oslo, og det var så visst ikke bandet sin feil.

For i lydbildet var det bassen som var den desiderte vinneren, side om side med Jo Nesbøs vokal. Gitaren til Unni Wilhelmsen, mandolinen til Lars Jones og tangentene til Halvor Holter var så å si fraværende, og Nesbøs akustiske gitar hørtes knapt noen få meter foran scenen selv om han spilte helt alene.

Se bildet større

Jo Nesbø og Di Derre har fått med seg Unni Wilhelmsen som ny gitarist. FOTO: ODD INGE RAND

Dansemoves

Det gikk kritikkverdig lang tid før balansen ble bedre. Først under ”Jakka mi” våknet både lydmannen i tillegg til at underholdningsinstinktet til Jo Nesbø og co la inn et ekstra gir. Da ble det en showpreget økt med bassist Magnus Larsen sin magerulling (!), Jo Nesbøs danseteknikk og en publikumsflørtende trommesolo fra ”Mr. Stone”, Espen Stenhammer.

Se bildet større

Det ble en showpreget økt med bassist Magnus Larsen sin magerulling (!) og Jo Nesbøs danseteknikk. FOTO: ODD INGE RAND

Og etter hvert som vi nærmet oss målstreken på det 60 minutter lange festivalsettet, var publikum endelig med på notene av full hals.

Spesielt under den 22 år gamle landeplagen ”Jenter” som ble avslutningen av hovedsettet. Det endte godt, men det var noe lurvete underveis, og med én time til rådighet ble Di Derre ingen gjennomgående opptur som siste innslag før kveldens headliner Tom Jones.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse