Gleder seg over ny Kjelsås-nisse: – Så kuuult!

Bak fra venstre: Herman (10), Kjetil (10), Celine (9), Julie (9). Foran: Oscar (10), Markus (10), Gudbrand (10) og Daniel (10). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

For dem som ikke har fått det med seg: Storo-nissen er nå offisielt blitt Kjelsås-nisse. Det synes barna i nabolaget er bra.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kjetil (10), Daniel (10), Herman (10), Gudbrand (10), Oscar (10), Markus (10), Celine (9) og Julie (9). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

KJELSÅS: – Det er kult at den nissen som pleide å stå på Storsenteret har kommet hit, sier Oscar (10), og kikker opp på den fem meter høye nissen, som er heist opp på en lift utenfor Runes Minivarehus på Kjelsås.

Stor og kul

– Den er stor og kul, sier Celine (9), med beundring i blikket.

Broren Markus (10) er også imponert. For nå kan julen komme til Kjelsås.

Men først er det en måned med venting. Det gjør ikke så mye, for på mandag er det 1. desember, og på tide å åpne første luke i adventskalenderen.

– Jeg skal ha en legokalender, forteller Oscar.

De andre guttene er helt enig i at det er lego som gjelder i adventskalenderen i år. Lego er minst like kult som julenissen.

– Men jeg må ha en sjokoladekalender også, sier Herman (10).

– Det som er bra med desember er at hele familien står opp tidligere enn vi pleier, fordi vi må åpne kalenderen. Vi skal ha ni kalendere hjemme, for vi er syv i familien, forklarer Markus.

Celine og venninnen Julie (9), er ikke helt enige med guttene i kalendervalget.

– Jeg vil helst ha en kinderkalender, jeg, sier Celine, og Julie nikker helt enig.

– Feirer ikke så mye jul lenger

Men i en måned med leker, gaver og sjokolade, nesten hver eneste dag, er det noe barna på Kjelsås tenker litt ekstra over.

– Det dumme med julen er at vi feirer ikke så mye jul lenger, altså grunnen til at det er jul. Det er jo egentlig Jesus som skal ha gaver, ikke oss, sier Markus.

– Jesus og pepperkakehus, fniser Celine, men hun er enig med Markus.

– Mange bryr seg bare om gavene når det er jul, og det er jo litt dumt. Men jeg er ikke så veldig kristen egentlig, sier Oscar.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse