Sally i vinden

Gitarist Thomas Kongshavn

Det har løsnet for Something Sally. Denne uken gav de ut sin første plate, med innslag fra den verdenskjente soulstjernen Joss Stone. Lørdag spiller de på by:Larm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2008 kl 16:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bassist Kristian Sveholm.

Se bildet større

Vokalist Ane Kiran.

Se bildet større

I høst turnerte Something Sally med Joss Stone. F.v. Kristian Sveholm, Ane Kiran og Thomas Kongshavn.

STABEKK: – Jeg var dritnervøs. Jeg hadde holdt på med denne låta i tre og et halvt år, og plutselig kom Joss Stone og snudde opp ned på den. Jeg måtte bare finne min plass. Det var absolutt som å hoppe etter Wirkola, sier vokalist Ane Kiran (25) fra Berg.

Det stormer rundt Something Sally for tiden. For det skaper ikke rent lite blest å få med den verdenskjente soulartisten Joss Stone på sin første plate. Det er rett og slett en knallfornøyd og strålende gjeng vi møter på øvelse i en garasje på Stabekk.

- Vi har fått veldig mye oppmerksomhet den siste tiden, det er utrolig kult, sier bassist Kristian Sveholm (26).

Gjenkjennelig

Something Sally spiller på Gamla på club:Larm lørdag 23. februar. Onsdagen etter har de releasekonsert på Fabrikken. Bandmedlemmene forteller om en åtte års lang prosess for å nå frem dit de er nå. Det var i løpet av denne tiden Ane ble Sally. Hun trengte et dekknavn for å bli litt tøffere på scenen, forteller hun Nordre Aker Budstikke.

- Det er ikke typisk norsk å stå på scenen og liksom: ”Se på meg. Elsk meg”. Man må komme litt ut av skallet sitt, sier Ane.

- Sally er egentlig et skikkelig døllt navn på engelsk, i samme liga som Kari eller Berit på norsk. Jeg kunne sikkert ha kalt meg Felicia eller Bernadette. Men dette navnet gjenspeiler musikken vår. Den skal være gjenkjennbar, ikke høyt gudsbenådet, sier hun.

Derav navnet på deres første plate ”Familiar Strangers”.

- Vi ønsker ikke å forandre verden, vi vil være nært publikumet vårt, sier gitarist Thomas Kongshavn (25).

Edgy og kreativt

I 2002 begynte den harde kjernen i Something Sally, Thomas, Kristian og ”Sally”, på Paul McCartney skolen i Liverpool. Det er første gang den anerkjente musikkskolen har tatt opp tre medlemmer fra samme band. Og Englands kulturby har satt preg på musikken deres, som de selv velger å beskrive som melodiøs, alternativ pop.

- Det er mye edgy og kreative folk i Liverpool, og det er inspirerende. Det er mye i Norge som låter ganske likt, mens der borte er det en ganske unik lyd, sier Thomas.

Han mener det er Sally, eller Ane, som gir bandet særpreg.

– Veldig mange av låtene våre er så forskjellige. Det er en ting som binder dem sammen, som gjør at låtene våre blir gjenkjennelige. Det er Ane, sier han.

Den fineste jenta i klassen

Thomas mener det er viktig med en frontfigur som kan stå på scenen og se publikum inn i øynene. Men det var det at Ane var den fineste jenta i klassen som gjorde at han først plukket henne ut til å synge en sang han hadde skrevet på videregående.

- I første klasse på Foss er alle jentene flinke, så da tenkte jeg ikke noe på hvem som var flinkest, men hvem som var finest, sier han og ler.

Kristian kom med på laget i 2000, etter at han og Thomas hadde møtt hverandre i slalåmbakken

Overveldende respons

Det var i høst det løsnet skikkelig for Something Sally. Da dro bandet ut på turné som oppvarmingsband for Joss Stone. Som da også ble med, og synger duett med Ane på en av singlene, ”Tip of my tongue”.

- Den låten har betydd veldig mye for oss. Derfor var det veldig viktig for oss at den ble bra, ikke bare det at Joss ble med på den, sier Thomas, som er mildt sagt fornøyd med resultatet.

Og da det løsnet, løsnet det skikkelig. 27. februar har Something Sally releasekonsert på Fabrikken, og uken før blir det en kort opptreden på By-larm. Bandet utelukker heller ikke at de så smått begynner å lukte litt på utlandet.

- For to uker siden var vi i Cannes, på verdens største internasjonale musikktreff, hvor plateselskapet vårt hadde over 70 møter på vegne av oss. Og responsen var i følge en nøktern platesjef ”helt overveldende”. Vi ble oppdaget av manageren til Joss Stone på My Space, og da kan man våge jo tro at det kan komme noe ut dette her, sier Thomas.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse