Samler kultur- og næringsliv med Skam og statsråd

De fem i styret bak Kultur- og næringsdagen på BI er leder Kathleen C. Geitanger (foran f.v.) med nestlelder Ann-Chartlott Johansen til høyre, og (bak f.v.) Mari Ellefsæter, Lavik Joameri og Heidi Wensås. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det blir foredragsholdere blant annet fra kunst- og tv-bransjen, når BI-studentene inviterer til Kultur- og næringsdag. Det hele åpnes av kulturministeren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2017 kl 21:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Kultur- og næringsdagen er en heldagskonferanse som arrangeres på Handelshøyskolen BI i Nydalen torsdag 16. februar.

Bak arrangementet står et styre med engasjerte studenter ved bachelorprogrammet Creative Industries Management.

– Denne dagen er laget for å skape en møteplass og faglig plattform mellom studenter, kulturlivet og næringslivet, sier Ann-Charlotte Johansen, som er nestleder for Kultur- og næringsdagene.

Kulturministeren

Det er kulturminister Linda Hofstad Helleland som åpner konferansen, med å snakke om regjeringens planer for innovasjon og entreprenørskap i norsk kultur.

– Årets styre er utrolig stolt over program og vi er overbevist om at det vil bli både underholdene og lærerikt. Foredragsholderne skal sammen belyse et overordnet tema som er Kulturinnovasjon og entreprenørskap, sier Kathleen C. Geitanger, leder for Kultur- og næringsdagene.

Foredragsholderne kommer fra feltene kunst, politikk, tv og nye medier.

LES OGSÅ: Det er ikke lenge siden kunnskapsministeren besøkte BI: Har spurt titusenvis av studenter hva de egentlig synes

Skam og Youtube

Håkon Moslet fra NRK P3 skal snakke om nett-suksessen Skam, som nå også tar Europa med storm. Marius Solberg fra Youtube-kanalen YLTV (Young Leaders TV) skal holde foredrag om Youtube, nye medier og kanalene han driver.

Kåre Fjeldsaa som har utviklet TV2-programmet The Stream, et konsept som er solgt til utlandet, og direktør og grunnlegger av Shoot Gallery, Helene Gulaker Hansen, er andre foredragsholdere som skal snakke om sine erfaringer med entreprenørskap i tv- og kunstbransjen.

Profilerer studiet

Studiet Kultur og ledelse på BI har nå byttet navn til Creative Industries Management. Kultur- og næringsdagen er en fin måte å vise fram og profilere studielinjen, både internt på BI men også for mulig nye studenter, mener Geitanger.

Salen ser nemlig ut til å kunne bli fullsatt i morgen. Nærmere 200 er påmeldt, og de er fra næringslivet, Næringsdepartementet, det er nåværende og tidligere BI-studenter, Westerdal-studenter, og en hel klasse fra Foss videregående skole.

– Vi har overgått fjoråret, og det var et mål, sier Geitanger.

Gjennomførngen av arrangementet har vært svært lærerikt for arrangementsstyret, som består av fem personer.

– Det gir masse erfaring å lage et arrangement av denne størrelsen. Og vi får prøvd oss på mange nye oppgaver, sier nestleder Ann-Charlotte Johansen.

LES OGSÅ: Ny gründer- og entreprenørhub på BI: Sjekk hva som skjer under Starbucks!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse