Samlet inn 650 kroner minuttet

I skolegården. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nesten 650 kroner i minuttet greide Disen-elevene å samle inn til SOS-barnebyen Tarija i Bolivia. For det måtte mer enn én lærer la håret falle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2009 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ferdinand og Joakim i 5a. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

: Hvem var bak masken i spøkelsegangen? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Frida Marie, Benedikte Johanne, Oda Victoria, Johan og Ellie (bak) i 2a var kjempeklare for spøkelsesgangen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DISEN: Kafé, salg av bøker, smykker, popcorn, 17. mai-sløyfer, bokmerker og bilder, straffesparkkonkurranse, svampekasting, live-musikk, spøkelsesgang og spåkoner var noen av attraksjonene elever og foreldre fikk med seg da innsamlingsaksjonen til inntekt for SOS-barnebyer ble arrangert for syvende gagn på Disen skole sist uke.

Se flere bilder her!

- Pengene går til en barneby på i en ny verdensdel hvert år. Nå som vi har vært innom alle verdensdelene, er dette faktisk andre gang vi samler inn penger til barnebyen Tarija i Bolivia, sier undervisningsinspektør Bjørg Haugland.

Dans og power point

Hele uken har Disen-elevene hatt Bolivia og Sør-Amerika på timeplanen. Mandag startet det hele med et forrykende salsa-show, før elevene fikk prøve seg på merengue.

- Sjuendeklasse har laget en power point-presentasjon som alle de andre klasene har fått se i løpet av uka, og femtetrinn har lært bort søramerikanske leker, sier Haugland.

To ganger Philip i sjuendeklasse - Kanavin og Granhaug - hadde rigget opp med gitar, trommesett og solbriller og underholdt elever og foreldre som ekte rockestjerner.

- Det er morsomt å spille for et godt formål, sier Philip og Philip.

Nifst i garderoben

Køene av ivrige barn er lange foran svampekastingen, der tre gutter tar imot våte svamper i ansiktet og får en og annen bøtte med vann helt over seg, og utenfor «teltet» til spåkonene Ulrikke og Ane Celine i 5b.

Men lengst av alle køene er den utenfor gymgarderoben. Garderobegangen er omgjort til en lang spøkelsesgang. I bekmørket skjuler det seg monstre og skjeletter som kan skremme livet av de fleste.

Se flere bilder her!

- Spøkelsesgangen er det sjetteklasse som har ansvaret for, den er alltid populær, forklarer Bjørg Haugland.

Snauklipt lærer

Ute i skolegården sitter lærer Jørgen Øverbye og SFO-assistent Kyrre Honohan og ser litt merkelige ut på håret.

- Det har blitt en tradisjon at jeg lar elevene få ta sommerklippen for meg. For det første er det morsomt, og så går det til en god sak. Jeg sparer halve året for dette, sier Øverbye.

Seks år gamle Johan ler hjertelig mens han klipper lokkene av lærerens hode.

Og det har han og alle elevene på Disen god grunn til. Etter halvannen time med basar og moro, kunne de overrekke 68.100 kroner SOS Barnebyers Lene Vik, og barna i Tarija i Bolivia.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse