Sang og dans for gatebarna

Barn og ungdom opp til 16 år i aksjon i Vestre Aker menighetshus, til inntekt for gatebarn i Bolivia.

Fantastisk, tankevekkende og uforglemmelig. Superlativene sto i kø i Vestre Aker menighetshus onsdag i forrige uke etter musikalen "Hotell de 1000 stjerner".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2008 kl 12:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

VESTRE AKER: Menighetshuset var fullsatt av 250 spente publikummere. De ble tatt med på en fantastisk reise til Bolivia, der de gjennom musikalen fikk oppleve hvordan gatebarna lever, leker og sover på søppelhaugen - mens de drømmer og håper på en bedre dag i morgen.

Barn og unge på scenen

På scenen fremførte barn og ungdom i alderen 3-16 år fra Alfa Minigospel, Fresco barnekor, Fresco dans og band musikalen ved hjelp av drama, solister, dans og korsang. Scenen var laget til som en diger søppelhaug, ved hjelp av papirsøppel hengt opp rundt og på scenen, med stjernehimmelen over i blått stoff og med 1000 stjerner. Det har vært med 80 frivillige i musikalarbeidet.

Den er skrevet av Tore Thomassen, og tekstene er sterke og beskrivende. Gatebarna i Bolivia lever og sover på søppelhaugen, mens de prøver å ta vare på hverandre, fordi de fleste er foreldreløse eller av andre årsaker ikke har noe hjem. Gatebarna har kalt stedet for "Hotel de 1000 stjerner", fordi stjernene lyser over dem om natten.

Penger til gatebarn

Overskuddet fra musikalen går i sin helhet til et prosjekt for gatebarna i Bolivia. Dette vil hjelpe dem til å få et hjem, trygge omsorgspersoner og skolegang. Stedet kalles Allalay og er et sted Strømmestiftelsen driver. Det var to representanter fra Strømmestiftelsen til stede på onsdagens fremføring. De ga sin honnør og takk til musikalbarna for innsatsen.

– Arbeidet med musikalen har bidratt til å gjøre våre barn og unge enda mer bevisste på hvor veldig heldige og privilegerte vi er som bor trygt og godt her i Norge, sier en av de involverte, Tone Tønsberg.

Det var mange fornøyde, men tankefulle tilhørere som ruslet hjemover i den milde, norske vårkvelden.

Ønsker flereAlfa, Fresco og Frescodans ønsker for øvrig nye barn velkommen til høsten. Oppstart onsdag etter skolestart i Vestre Aker menighetshus ved Vestre Aker kirke, Ullevålsveien 117, kl 17.30.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse