Sær sjanger

Torfinn og Eirik håper at filmmiljøet på Kjelsås kan bli enda større.

- Kortfilm er eksperimenter med uttrykksformer, forteller Eirik Sæter Stordahl. Sammen med Torfinn Rønningen gleder han seg til TILT-kortfilmfestivalen på Trikkehallen 17.-19. november.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Torfinn Rønningen og Eirik Sæter Stordahl ser fram til at salen fylles av andre filminteresserte.

Kjelsås: - Kortfilm er sært. Man prøver å finne en fortelling som passer inn i kortfilmformatet. Det er både en begrensning og en mulighet, forteller Eirik Sæter Stordahl, mens Torfinn Rønningen nikker anerkjennende.

Sammen med Kjelsåsspeiderne, ungdomsrådet i bydelen og Trikkehallen er de to med på å arrangere TILT-kortfilmfestivalen på Trikkehallen. Festivalen er for ungdom mellom 13 og 22 år fra Oslo og omegn, og man kan delta i tre kategorier: kortfilm på ett minutt, ti minutter eller musikkvideo.

TILT

- Tilt er en kamerabevegelse. Kortfilm er alt som vises på skjermen under 10 minutter. Innholdsmessig er det en historie med en konflikt, uten flere parallelle historier, forteller Torfinn.

De unge filmkunstnerne Eirik og Torfinn har mye erfaring med film, men forteller at det ikke er nødvendig med mye filmkunnskap for å delta. Selv om mange har jobbet en del med filmen sin, trenger man kun et videokamera og litt tid.

– Jeg tror et nøkkelord ligger i god idé og god produksjon, forteller Eirik.

Lite miljø

– Å lage film er veldig gøy, men det er ikke så mange steder man kan få vist filmene sine. Det er fint å høre publikumsreaksjoner og få litt belønning for strevet, synes Eirik, som håper at festivalen kan bidra til å skape et filmmiljø.

De som ikke allerede har levert bidraget sitt på Trikkehallen, må vente til neste år. Det må også reklamefilmen Eirik og Torfinn har vært med å lage for å markedsføre festivalen.

–Vi ble akkurat ikke ferdig med filmen, så den vil bli vist neste gang, forteller Torfinn.

For de som har levert bidraget sitt, vil få vist kortfilmen sin på storskjerm på Trikkehallen 17.-19. november, og bli vurdert av fagfolk innen film og video.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse