Satt som et skudd

Alle skuespillerne med Annie i midten. Foto: Elisabeth Wang

Med forestillingen "Annie" trollbandt elevene ved 6. klasse på Korsvoll skole både lærere, foreldre og medelever.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Annie (Vilde) får gjennomgå av Miss Hannigan (Henrik).

Se bildet større

Miss Hannigan (Henrik), Annie (Vilde) og Mr. Warbucks (Jacob).

Se bildet større

Miss Hannigan (Henrik), Annie (Vilde) og Mr. Warbucks (Jacob).

Se bildet større

Alle skuespillerne med Annie i midten. Foto: Elisabeth Wang

Korsvoll: I to intensive uker har elevene pugget tekster, sunget i dusjen og danset foran speilet. Prosjektet går under navnet "Musical crash course" og er en del av Musikk i skolen og Den kulturelle skolesekken.

- Gjennom Den kulturelle skolesekken har Oslo kommune kjøpt inn fem Grease-forestillinger og fem Annie-forestillinger, og dette er altså en av disse. Prosjektet er lagt opp slik at elevene skal få en liten smakebit på hva det faktisk er å sette opp en musikal og hvilke krefter som trengs for at det skal bli vellykket. Som du ser har alt gått helt etter planen her, smiler skuespiller og regissør Anethe Alfsvåg.

Klisterhjerner

Fredag var det siste forestilling for medelever og lærere og de unge skuespillerne var tydelig spente. Men da scenelyset kom på forsvant spenningen som dugg for solen. Og på rad og rekke fikk publikum servert sang og dans fra den velkjente musikalen.

- De har vært utrolig flinke til å holde fokus og til å leve seg inn i rollen. Bare se på Henrik som spiller Miss Hannigan. Han ble nødt til å lære seg å gå med høye heler og det har han også gjort nesten kontinuerlig i to uker, sier Alfsvåg.

For dem som ikke husker helt: Annie bor på barnehjem med et knippe jenter sammen med den ikke fullt så hyggelige bestyrerinnen Miss Hannigan. Hun drømmer om å finne sine foreldre, men ender i stedet opp med å feire julen hos den svært så velstående Mr. Warbucks. Han vil etter hvert forsøke å finne hennes foreldre ved å utlove en betydelig belønning. Svindlere prøver seg, men de lykkes ikke. Når Annie finner ut at hennes biologiske foreldre er døde vil hun gjerne adopteres av millionæren Warbucks. Men hva synes egentlig Korsvoll skoles Annie om plottet?

- Jeg synes det har vært utrolig gøy å spille Annie og få lov til å være med på hele prosjektet. Jeg har ikke sunget så mye før heller så dette er en litt ny erfaring for meg. Jeg har absolutt lyst til å gjøre mer av dette, sier Vilde Gotschalksen (12) mens hun retter litt på det knallrøde krusehåret.

Gav alt

Henrik Berger Leirtun (11) har kanskje hatt den tøffeste oppgaven. Han spiller nemlig en lettere nevrotisk og alkolisert Miss Hannigan. På høye gullheler.

- Det er ikke akkurat deilig å gå med dem, nei. Men jeg får vel bare ta et fotbad når jeg kommer hjem. Nå har jeg jo allerede gått i kjole, humrer Henrik mens kameratene smiler og ler.

Også Mr. Warbucks i Jacob Roald Hamoris skikkelse har likt å jobbe med musikal. Og rollen, den har han så absolutt klart å leve seg inn i.

- Det er jo kult å spille millionær, også får jeg jo denne flotte datteren da, sier Jacob og tar et godt tak rundt Annie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse