Satte drømmeskolen på plass

 

Ordfører Fabian Stang fikk æren av å sette drømmeskolen til elevene fra Kastellet skole på plass på Teknisk museums «Drømmeby» i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 16:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Maria Fehn (f.v.), Heidi Strand, Anneli Lindal overrakte Fabian stang et legohus under åpningen av «Drømmebyen» på Teknisk Museum. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: I hele høstferien hadde museet fullt hus av små og store lekelystne legobyggere under prosjektet «Barnas Drømmeby». Ideen har vært å gi barn opplevelsen av å selv kunne få påvirke utviklingen av sin egen by – og resultatet er en fargerik og fantasirik klosseby som nå er utstilt i museets andreetasje.

Skole med svømmebasseng

Drømmebyen ble komplett i dag da 7.-klassingene fra Kastellet skole presenterte sin drømmeskole. Det åtte etasjer høye bygget er formet som et nøkkelhull og symboliserer nøkkelen til kunnskap.

Store klasserom, kultursal, svømmebasseng og solcellepanel på taket, var noe av det de kreative elevene har fått plass til. Og etter at 7.-klassingene avsluttet med allsang til Trond-Viggo Torgersens «Tenke sjæl!», var det ordfører Fabian Stang som fikk æren av å sette den fargerike utstillingsmodellen av drømmeskolen på plass i «Drømmebyen».

– Jeg synes resultatet er veldig spennende. Og det er flott at de bruker fantasien, for i det ligger også håpet og mulighetene. At ikke bare miljø, men også kampen mot mobbing er en viktig del av arbeidet med drømmeskolen, er også veldig flott. At elevene tenker på at alle skal trives på skolen er kanskje det viktigste, mener Stang.

– Spennende samarbeid

Maria Fehn, Heidi Strand og Anneli Lindahl er tre av arkitektene bak drømmeskolen, og som etter ordførerens rosende respons overrakte ham et lite Legohus i gave.

– Det var morsomt å møte ordføreren. Og det har vært veldig spennende arbeid. Min far har sagt til meg at han misunner meg fordi jeg får holde på med lego i skoletiden, forteller Anneli.

– Under dette prosjektet har vi måtte samarbeide oss fram til resultatet, og dette samarbeidet synes jeg har vært veldig lærerikt, sier Heidi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse