ANNONSE
Annonse

Se årets beste filmer, laget av ungdom

Juryen og alle deltakerne i Tilt kortfilmfestival 2016. Foto: Cäroly Loorits

Lørdag konkurrerte filmskapere mellom 13 og 22 år om gjeve utmerkelser i Oslos eneste kortfilmfestival for unge, på Kjelsås. Helt til topps gikk 18 år gamle Sondre Masvie fra Manglerud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 09:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Masvie, som går tredjeåret på Elvebakken videregående skole, innkasserte førstepremien for filmen Dublin i regn. En nervepirrende skrekkfilm om en jente som er hjemme med kjæresten sin som sover. Så får hun en ubehagelig oppringning på Skype…

– Det er fryktelig hyggelig at noen setter pris på det man har brukt mye tid på og jobbet hard for å lage. Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne. Det var så mange gode filmer med, sier Sondre, som beskriver seiersmeldingen som et lite sjokk.

Se alle vinnerfilmene nederst i saken!

Viktig anerkjennelse

I juryen satt skuespillerne Charlotte Frogner (Side om side) og Ida Elise Broch (Det tredje øyet), og regissør Håkon Anton Olavsen, som selv vant prisen for beste film under Tilt i 2010 og 2012.

– Det er fint å få anerkjennelse, sier Sondre Masvie, og forteller at han ønsker å jobbe med film også i fremtiden. Men han erkjenner at det er en usikker retning å velge.

Se vinnerfilmen Dublin i regn her:

Utforsker sjangere

Premien på 5000 kroner skal Sondre bruke til nytt videoutstyr. Han forteller at det er et bra filmmiljø på Elvebakken videregående skole, og at det er inspirerende å få tilbakemeldinger fra venner og klassekamerater. Han staret å lage film da han begynte på videregående, og deltok på Tilt kortfilmfestival også i fjor. Da ble det en andreplass.

I år hadde han hele tre filmer nominert. I ulike sjangre. Vinnerfilmen var en skrekkfilm, mens han også hadde med dokumentaren «1926» og spenningsfilmen «Jeg skjøt deg».

– Det er gøy å lage skrekkfilm. Det er en interessant sjanger. Men jeg vil ikke binde meg opp til bare én type filmer, sier Sondre.

Rekordpåmelding

Det var i år 30 påmeldte filmer til Tilt kortfilmfestival på Trikkehallen på Kjelsås.

Ansvarlig for festivalen, Janko Radovanovic, tror festivalen har en viktig rolle for unge filmskapere i Oslo.

– Jeg tror at festivalen vår hjelper mange å motivere seg til å bli ferdig med filmideene sine. Som kunstner selv, vet jeg at dersom man ikke har en utstilling, konsert, filmfestival eller en frist generelt, kan man risikere at ideene aldri blir til noe konkret som kan vises til andre, sier Radovanovic.

LES OGSÅ: Her er vinnerne fra Oslo-finalen i First Lego League 2016 på UiO 12. november

Vinnerne av Ungpris (13-16år) og Publikumsprisen, Silje Duus, Anna H. Carey, Jian-Alicia E. Hausken og Laura Marie S. Dodson, sammen med Janko Radovanovic fra Trikkehallen. Foto: Cäroly Loorits

Prisene

Det ble delt ut priser i flere kategorier. Her er alle vinnerne fra Tilt kortflmestival 2016:

1. plass: Sondre Masvie - Dublin i Regn
En jente er hjemme med kjæresten sin som sover. Alt endrer seg når hun blir oppringt på Skype...

2. plass: Henrik Stokken / Daniel Haugen - Ja og
Filmen viser en situasjon der idémyldrings-metoden "Ja og" blir brukt til det fulle for å skape en film. Med metoden følger bare kaos i idémyldringen og resultatet blir en merkelig film med mange rare elementer. Filmens målgruppe er filmskapere, spesielt norske, og den forteller at virkemidler må brukes riktig - både i veien til resultatet og i filmen.

3. plass: Marietha Chopra Helgesen - Neighbor girl
Torius vil ha kjeks, men når han søler tar moren kjeksen vekk fra han. Hvordan skal han få tak i kjeksen?

Best musikkvideo: Jihad Mourad - Snakkemaskin
Snakkemaskin handler om en jente i klassen MK2 på Bjørnholt VGS, som lider av Cerebral Parese (CP) og bruker derfor i et rullestol. Hun ønsker å bli hørt og sett, men snakkemaskinen byr på utfordringer. Problemet ligger i at maskinen bruker lang tid på hvert ord og hver setning.

Ungpris & Publikumsprisen: Laura Marie S. Dodson - Kalde Tårer
Denne filmer handler om en ungdom som går gjennom det flere andre ungdommer går gjennom idag. Filmen er laget av Silje Duus, Anna H. Carey, Jian-Alicia E. Hausken og Laura Marie S. Dodson. Musikk av Bensound.com.

Se alle filmene fra Tilt 2016 på festivalens nettsider!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse